Blockchain Nieuws

Onderzoekers Stanford halen $3 miljoen op voor gedecentraliseerd leenprotocol

Pledge, het gedecentraliseerde leenprotocol, heeft naar verluidt $3 miljoen aan nieuwe investeringen opgehaald. Hiermee kan het zijn ketenoverkoepelende ecosysteem, dat zich op de langetermijnfinanciering richt, verder ontwikkelen.


Vereenvoudigen langetermijnfinanciering

Het uiteindelijke doel van Pledge is om een vooraanstaand platform te worden voor het uitlenen van crypto-activa. Hiermee willen ze de weg gaan vrijmaken voor getokeniseerde real-world financiële activa, een ambitieus doel.

Pledge is zelf ontwikkelt door een groep op blockchain gerichte onderzoekers van de Stanford University. In deze groep zitten onder andere professor David Tse, Nicole Chang, Ray Wong en Torsten Wendl. Voornoemde professor Gary LaBlanc droeg naar verluidt ook een deel bij aan het protocol.

Pledge is naar verluidt opgericht omdat de onderzoekers het te lastig vonden voor crypto-houders om langetermijnfinanciering te vinden. Dit moet dan ook worden vereenvoudigd, en dat gebeurt via Pledge. Het leenprotocol bereikt dit doel namelijk door zijn gebruikers in staat te stellen hun wallets te diversifiëren met niet-crypto-activa, maar dan zonder blootgesteld te worden aan rentevolatiliteit. Het leenprotocol maakt gebruik van de Binance Smart Chain om dit voor elkaar te krijgen.


Pledge Tokens

De belangrijkste token van Pledge is de Pledge Token, of PLGR afgekort. Alhoewel er geen marktgegevens beschikbaar zijn over deze token, zouden alle tokens bij elkaar circa $3 miljard aan waarde bevatten.

Door de lancering van Pledge wordt er wederom een nieuw protocol aan de DeFi-leningenmarkt toegevoegd. Waar Aave deze markt nog steeds domineert, zien we tegenwoordig steeds meer concurrenten die ieder een eigen waardepropositie bieden.


De DeFi-leenmarkt

De DeFi-leenmarkt lijkt dan ook groot: momenteel is er voor iets minder dan $44 miljard aan totale waarde opgesloten in contracten. Dat vertegenwoordigt op zijn beurt iets meer dan de helft van de totale markt voor gedecentraliseerde financieringen. Dit bedrag is over de laatste jaren heen steeds verder gegroeid.

Deze groei heeft echter ook de ongewenste aandacht getrokken van regelgevers uit diverse landen, die zich steeds meer zorgen maken over de bescherming van beleggers en of bepaalde activa onder de federale veiligheidswetten vallen.De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft bijvoorbeeld de cryptocurrency-exchange Coinbase inmiddels al gewaarschuwd dat het voorgestelde rendementsprogramma in strijd is met de effectenwetten. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stappen zullen zijn op dit gebied.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten