Exchange,, Trending

Online handelsplatform E*Trade gaat cryptocurrency trading aanbieden

Het online handelsplatform van het in New York gevestigde E*Trade is zich aan het voorbereiden om de handel in cryptocurrency mogelijk te maken.


Bitcoin en Ethereum

In de eerste officiële uitrol van de nieuwe beleggingsopties zal naar verluidt Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) worden aangeboden. Dit aanbod van cryptocurrencies zal vervolgens worden uitgebreid met meer. Het bedrijf maakt niet bekend hoeveel cryptocurrencies het op zijn handelsplatform wil zetten.


5 miljoen gebruikers

E*Trade is wereldwijd één van de grootste online handelsplatforms met bijna 5 miljoen gebruikers. Hierdoor kan het toevoegen van cryptocurrencies een belangrijke stap vooruit zijn voor de acceptatie en adoptie van cryptocurrency. Afgelopen jaar had het bedrijf $9.600.000.000 ($9,6 miljard) aan margevorderingen op het platform. Het totale vermogen van het bedrijf bedraagt ruim $65.000.000.000 ($65 miljard).


Meerdere bedrijven stappen crypto in

Als E*Trade cryptocurrency gaat aanbieden volgt het hiermee andere grote handelsplatforms als Robinhood. Afgelopen jaar begon Robinhood met het aanbieden van cryptocurrency. Hierdoor wist het voor een korte tijd E*Trade in te halen ten aanzien van handelsaccounts. Dit laat de populariteit van cryptocurrency dan ook zien.