crypto stijgt
Altcoin

Ontdek de Cryptomunt die in slechts 1 maand tijd met 500% steeg

Het Solana (SOL) netwerk ervaart een opmerkelijke groei. Deze positieve trend werd ingezet met een significante waardestijging van de Solana blockchain zelf, en nu volgen diverse andere cryptomunten die op dit netwerk draaien.

Helium (HNT) is een van deze munten die een indrukwekkende stijging laat zien. Sinds november heeft Helium een groei van meer dan 500% gerealiseerd, wat het een van de meest opvallende stijgers binnen het Solana-ecosysteem maakt.

Wat is Helium?

Helium, ook wel “The People’s Network” genoemd, richt zich op de integratie van Internet of Things (IoT)-apparaten. IoT refereert aan een netwerk van fysieke objecten die zijn voorzien van sensoren en software, waarmee ze gegevens uitwisselen en communiceren via het internet.

Helium heeft onlangs zijn netwerk overgezet naar de Solana blockchain, een stap die de connectiviteit en reikwijdte van IoT-sensoren aanzienlijk verbetert, met name in gebieden waar draadloze dekking beperkt is. Het netwerk maakt gebruik van door gebruikers beheerde Hotspots om data van IoT-apparaten te verzenden, waarbij de native HNT-tokens worden ingezet.

Deze tokens kunnen worden omgezet in Data Credits die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van transacties binnen het netwerk. Deze migratie naar Solana vertegenwoordigt een belangrijke ontwikkeling in Helium’s streven naar een uitgebreider en efficiënter IoT-netwerk.

De opmerkelijke koersstijging van Helium (HNT)

De recente grafiek illustreert het koersverloop van Helium over een periode van 90 dagen. Wat direct in het oog springt, is dat de munt gedurende deze periode stabiel rond de $1,50 bleef, om daarna een opmerkelijke stijging te ervaren. Deze groei culmineerde in een nieuwe lokale piek van $9,11.

Deze indrukwekkende waardestijging, waarbij de tokenwaarde in slechts anderhalve maand tijd meer dan zes keer zo hoog werd, toont de sterke marktprestatie van Helium. Gezien het feit dat Helium een recordhoogte van $54,88 bereikte in november 2021, lijkt er nog veel ruimte voor verdere groei en waardevermeerdering te zijn.

Koersverloop Helium in de afgelopen 90 dagen
Koersverloop Helium in de afgelopen 90 dagen – CoinGecko

Bonk token stijgt met 8.000%

Bonk (BONK), een ander opvallend project op het Solana-netwerk, heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt. Sinds de lancering in december 2022 met de Shiba Inu hond als mascotte, heeft deze ‘mememunt’, vergelijkbaar met Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE), een enorme stijging van 7.000% in slechts anderhalve maand tijd ervaren.

Wat Bonk bijzonder maakt, is de unieke distributiestrategie. De helft van de totale voorraad is gratis verdeeld onder gebruikers van het Solana-netwerk. Deze aanpak heeft aanzienlijk bijgedragen aan de snelle adoptie en de daaropvolgende prijsstijging van de munt. Momenteel neemt Bonk de 57ste plaats in op de marktkapitalisatieranglijst van CoinGecko, met een totale marktwaarde van meer dan $1,2 miljoen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Helium of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?