Deutsche Bank
Ripple

Onthulling: Deutsche Bank was al Jaren een Stille Fan van Ripple

Ripple, een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het verstoren van de grensoverschrijdende betalingssector met behulp van blockchain-technologie, heeft erkenning ontvangen van enkele van de grootste financiële instellingen ter wereld. Eén opmerkelijke vermelding komt van Deutsche Bank.

Het vijf jaar oude rapport van Deutsche Bank

Onlangs vestigde Edward Farina, CEO van Alpha Lions Academy, de aandacht op een inzichtvol rapport dat vijf jaar geleden door Deutsche Bank AG werd gepubliceerd. Dit rapport, dat dateert uit juli 2018, belicht de strategie van Ripple om XRP te gebruiken voor het faciliteren van efficiënte grensoverschrijdende betalingen.

Het rapport werpt licht op het indrukwekkende potentieel van blockchain-technologie om het traditionele systeem van internationale betalingen radicaal te transformeren. Ripple’s aanpak, die gebruik maakt van XRP, wordt in het rapport gepresenteerd als een vooraanstaand voorbeeld van hoe deze technologische innovatie het landschap van grensoverschrijdende transacties kan veranderen.

De drie componenten van RippleNet

Het vlaggenschipproduct van Ripple, RippleNet, bestond op dat moment uit drie aparte componenten: xCurrent, xRapid en xVia. Elk van deze componenten speelde een cruciale rol in het streven van Ripple om het grensoverschrijdende betalingsproces te verbeteren en te versnellen.

Het Succes van RippleNet

Het rapport van Deutsche Bank onderstreept de rol van xCurrent in de verbetering van betalingsinformatie en -verwerking. Het vestigt de aandacht op de functie van xRapid als facilitator van liquiditeit voor grensoverschrijdende transacties, waarbij XRP als brugvaluta wordt gebruikt.

Het verslag belicht ook het opmerkelijke succes van Ripple in het aantrekken van meer dan honderd financiële instellingen tot zijn RippleNet-netwerk. Opmerkelijk is dat SEB, een gerenommeerde Zweedse bank, meer dan $1 miljard aan betalingen tussen Zweden en de VS heeft gefaciliteerd, daarbij gebruikmakend van de mogelijkheden die RippleNet biedt.

Het rapport benadrukt verder de innovatieve strategie van Ripple om de liquiditeitsproblemen bij grensoverschrijdende betalingen aan te pakken. Terwijl xCurrent de betalingsverwerking efficiënter maakt, zorgt xRapid door middel van XRP voor een snelle voorziening van liquiditeit.

De effectieve toepassing van xRapid door Cuallix

Cuallix, een niet-bancaire financiële instelling uit de VS, heeft xRapid succesvol toegepast om betalingen van de VS naar Mexico te versnellen. Dit revolutionaire proces omvatte het omzetten van Amerikaanse dollars in XRP via een exchange, gevolgd door een onmiddellijke conversie naar Mexicaanse peso’s, wat leidde tot aanzienlijke reducties in tijd en kosten die normaal gesproken gepaard gaan met traditionele internationale betalingen.

Blockchain: Potentieel en Hindernissen

Het rapport van Deutsche Bank benadrukt hoe blockchain kan helpen bij het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen, vooral waar traditionele banken niet langer ondersteuning bieden.

Maar er zijn ook uitdagingen. Om blockchain algemeen geaccepteerd te krijgen, moeten er regels worden opgesteld voor de hele sector en moeten er oplossingen worden gevonden voor problemen met schaalbaarheid.

Volgens het rapport is het belangrijk om meer testprojecten uit te voeren. Op deze manier kan beter worden onderzocht hoe blockchain het best kan worden gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen.

Conclusie

Het rapport van Deutsche Bank bevestigt de impact van Ripple’s inzet voor verbeterde grensoverschrijdende betalingen met blockchain-technologie en XRP. Ripple’s succes met RippleNet, ondersteund door meer dan honderd financiële instellingen, onderstreept deze inzet. Echter, voor een bredere adoptie van blockchain zijn er nog uitdagingen te overwinnen, zoals het creëren van sectorbrede regels en het aanpakken van schaalbaarheidsproblemen. Het belang van testprojecten wordt benadrukt om het potentieel van blockchain volledig te realiseren.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten