Blockchain

Op blockchain gebaseerde proef voor elektrische auto’s ontvangt $1 miljoen investering

Een op de blockchain gebaseerd oplaadplatform, gericht op het opladen van elektrische voertuigen, heeft voor hun proefperiode van 3 jaar een investering van $1 miljoen ontvangen van de Canadese overheid.


Verlagen kosten opladen

Het doel van het onderzoek voor een dergelijk platform is om de kosten van het opladen van elektrische voertuigen te verlagen. Tegelijkertijd wordt onderzocht hoe de efficiëntie van het elektriciteitsnet kan worden verbeteren. Het opladen van elektrische voertuigen zoals Tesla’s kunnen dan ook een enorme aanslag zijn op het elektriciteitsnet. Doordat de efficiëntie bij dit opladen niet op 100% ligt, gaat er een deel van de gebruikte stroom verloren. Des te efficiënter dit is, des te minder stroom verloren gaat, wat op zijn beurt weer goed is voor het milieu.

Momenteel wordt het onderzoek uitgevoerd bij 2 kantoorgebouwen in het centrum van Toronto, Canada.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Accu’s op wielen

Elektrische auto’s zijn niet slechts auto’s met een andere aandrijving, maar in feite is het een auto met accu’s die op wielen geplaatst zijn.

Doordat deze accu’s niet specifiek op een bepaalde tijd opgeladen hoeven te worden, kan gekozen worden om deze ‘s nachts op te laden, wanneer de stroomprijzen en het algemene stroomverbruik lager liggen. Dit zorgt er overdag vervolgens weer voor dat de pieken minder hoog zullen zijn. Deze stroom die in deze accu’s zit, zou in theorie ook kunnen worden ingezet om overtollig vermogen aan het gebouw te leveren, wanneer dit nodig is.

In ruil hiervoor zouden autobezitters dan een vooraf bepaald bedrag krijgen, op basis van de hoeveelheid stroom die geleverd is en de op dat moment geldende stroomprijzen. Door hier een blockchain aan te koppelen, kan het automatisch bijgehouden worden in een transparant en veilig systeem. Tevens stabiliseert dit het gehele elektriciteitsnet, wat weer goed is voor de stabiliteit hiervan.


Accu’s in overvloed

In sommige gebieden, waar elektrische auto’s al veel worden gebruikt, heb je in feite accu’s in overvloed. Onlangs was een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van auto’s. Hieruit bleek dat mensen maar ongeveer 10% van hun tijd in auto’s reizen. De overige 90% van de tijd staan deze auto’s simpelweg stil. Wanneer dit elektrische auto’s zijn, staan ook de accu’s hiervan 90% van de tijd stil. Deze accu’s kunnen echter worden gebruikt om de piekvraag naar energie op het elektriciteitsnet aanzienlijk te verminderen.

Doordat deze technologie nog nieuw is, kan het nog even duren voordat het mainstream wordt. Het is dan ook niet bekend wanneer deze techniek precies naar Nederland zal komen.