OpenSea
NFT

OpenSea implementeert 0% fees om verloren gebruikers terug te winnen

De grote NFT-marktplaats OpenSea kondigt een gigantische herstructurering van het handelsplatform aan. Vanwege de grote concurrentie, waardoor OpenSea een hoop gebruikers verloor, besluit het nu om tijdelijk 0 procent transactiekosten te rekenen op het platform. Ook krijgen de kunstenaars op het platform extra mogelijkheden om te verdienen bij OpenSea.

Niet meer de grootste

De afgelopen periode verloor OpenSea in rap tempo marktaandeel aan Blur. Op 18 februari resulteerde dat in het inhalen van OpenSea door Blur qua handelsvolume in Ethers. Als reactie introduceert OpenSea nu de bovenstaande maatregelen, om mensen weer naar hun marktplaats toe te trekken.

Opensea 0% fee

Het doel van de nieuwe maatregelen is om weer de meest dominante partij op de markt te worden. “Recente gebeurtenissen, waaronder de beslissing van Blur om de ‘creator earnings’ terug te schroeven en de valse keuze die ze kunstenaars dwingen te maken tussen de liquiditeit op Blur of OpenSea, bewijst dat onze vorige werkwijze niet succesvol was”, aldus OpenSea in het statement.

De groei van het handelsvolume op Blur is volgens OpenSea het resultaat van hun nieuwe beleid voor royalty’s (de extra verdiensten voor kunstenaars). Blur liet namelijk het verschil in de verdiensten tussen zijn eigen platform en dat van OpenSea zien.

Competitie is belangrijk

Binnen de NFT-gemeenschap is men overigens blij met de competitie tussen de verschillende marktplaatsen. Als OpenSea teveel marktaandeel pakt, dan is dat volgens de gemeenschap gevaarlijk, omdat zij met dat monopolie de kosten voor de markt kunnen bepalen. Zij kunnen dan de transactiekosten verhogen, zonder dat er alternatieven zijn.

Binnen de gemeenschap is men wantrouwend over OpenSea en zijn ze vooral bang dat de kosten in een later stadium weer stijgen, mits het handelsplatform erin slaagt om de markt weer over te nemen.

Voor nu is het echter belangrijk voor de NFT-markt dat de boel weer een opleving krijgt. Sinds de bullmarkt van 2021 is het handelsvolume namelijk flink gedaald op deze relatief nieuwe vorm van tokens.  

NFT nieuws

Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt