Opera gaat Tron (TRX)-tokens ondersteunen in zijn cryptocurrency wallet

Opera, een in populariteit winnende webbrowser, heeft inmiddels meer dan 300 miljoen gebruikers. De webbrowser beschikt over een ingebouwde wallet die momenteel Ethereum (ETH) en ERC-tokens ondersteund. Nu heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het ook Tron (TRX) gaat ondersteunen.


Snel ontwikkelende blockchain

De aankondiging werd gedaan via het social media platform Twitter. Hierin maakte de Tron Foundation bekend dat Opera de TRX en andere Tron-gerelateerde cryptocurrencies zal gaan ondersteunen.

Ook Opera heeft inmiddels gereageerd op deze aankondiging. Het bedrijf is van mening dat Tron een snel ontwikkelende blockchain is, met een snel groeiend dApp-ecosysteem. Om deze reden voegt het bedrijf de cryptocurrency graag toe aan zijn webbrowser. Hiermee hoopt het bedrijf een boost te geven aan de algemene acceptatie van het relatief nieuwe Web 3.0.


Ethereum en ERC-tokens

Op dit moment ondersteunt de browser al Ethereum (ETH) en ERC-20-tokens. Hierdoor krijgen gebruikers toegang tot een netwerk van gedecentraliseerde applicaties (DApps) van de Ethereum-blockchain. Verwacht wordt dat Tron een vergelijkbare functie krijgt.

Opera laat weten dat het niet bij Ethereum en Tron blijft. Het bedrijf is naar verluidt bezig om meerdere blockchains te gaan ondersteunen in het aankomende jaar. Verdere details hierover maakt het bedrijf nog niet bekend.

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal