rechter, amerika
Regulatie, Ripple

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis

De langdurige rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadert mogelijk zijn einde, afhankelijk van of beide partijen overeenstemming kunnen bereiken over een boete. Een belangrijk obstakel is echter de recente afwijzing door de SEC van een verzoek van Ripple.

Geschil over Getuigenis van Andrea Fox

Deze afwijzing is gerelateerd aan de getuigenis van Andrea Fox, een accountant bij de SEC die als samenvattende getuige optrad. Ripple beweert dat haar getuigenis niet eerder onthulde deskundige analyses bevat, wat een schending van juridische procedures zou vormen. Deskundige getuigenissen vereisen dat informatie van een expert, die gespecialiseerde kennis bezit, wettelijk wordt gedeeld met de tegenpartij vóór de rechtszaak om een eerlijk proces te waarborgen.

Volgens Ripple overschreed Fox haar rol door haar interpretatie van Ripple’s financiële verslagen en door cruciale beslissingen te nemen over de categorisatie van inkomsten en uitgaven, wat haar feitelijk een deskundige getuige maakt. Haar analyses en status waren echter niet als zodanig onthuld, wat de principes van een eerlijk proces ondermijnt.

Standpunt van de SEC

De SEC stelt dat de verklaring van Fox enkel eenvoudige rekenkundige berekeningen omvat, gebaseerd op Ripple’s financiële administratie, en ontkent dat er sprake was van eigen interpretaties van Fox. De SEC benadrukt verder dat het doel van Fox’s verklaring was om de omvangrijke financiële gegevens van Ripple samen te vatten in begrijpelijke berekeningen voor de rechtbank, zonder de toepassing van deskundige oordelen of gespecialiseerde kennis. Daarom beschouwt de SEC het voorval niet als een deskundigenrapport dat openbaar gemaakt zou moeten worden.

Onzekere Uitkomst

Door de afwijzing van het verzoek door de SEC en de tegenstrijdige beschuldigingen van Ripple blijft de uitkomst van de zaak onzeker, en het is nog maar de vraag of dit conflict invloed zal hebben op de afronding van de rechtszaak.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was
Ripple’s XRPL ziet indrukwekkende groei dit jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten