ripple, xrp, donker
Nieuws

Opmerkelijke XRP Indicator Gespot door Crypto Analist: Wat Dit Nu Echt Voor Ripple Betekent

De crypto-analist, bekend als ‘Blockchain Backer’, constateerde een opvallende trend voor XRP. Voor de eerste keer in de historie van het project schiet het project zijn 200 week moving average (MA) voorbij de prestaties van de altcoin markt. Wat betekent dit precies? En wat kunnen we verwachten?

Wat houdt de grafiek in?

Op de grafiek van Blockchain Backer wordt XRP’s dollarwaarde afgezet tegen de gehele altcoin markt. Hierbij representeert de rode lijn XRP’s waarde in relatie tot de 200-weeks voortschrijdend gemiddelde (MA). Deze MA is een technische indicator die de gemiddelde slotkoers van een asset (in dit geval een cryptomunt) over de laatste 200 weken weergeeft. Dit helpt analisten om de algemene langetermijntrend van de assetprijs te bepalen. De prestaties van de altcoin-markt worden daarnaast weergegeven met de klassieke candlestick-grafiek.

Tijdens de bullmarkten van 2018 en 2021 zien we dat de waarde van de altcoin-markt enorm groeide. Het afgelopen jaar was echter uitdagend voor altcoins. Ondanks kortetermijnvolatiliteit blijkt dat de XRP-koers gestaag toeneemt volgens de 200 MVA en nu voor het eerst de algemene altcoin-markt overtreft. Er waren bijna twee vergelijkbare momenten in 2019 en 2021.

Wat zijn de verwachtingen voor de XRP koers?

Na de gedeeltelijke overwinning tegen de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) hadden veel investeerders de verwachting dat XRP weer de grens van $1 zou benaderen. Hoewel dit tot nu toe niet het geval is, toont de grafiek van Blockchain Backer aan dat XRP het bovengemiddeld goed doet in vergelijking met andere altcoins.

Wanneer XRP beter scoort dan de gemiddelde altcoin, kan dit duiden op een verhoogde vraag naar deze specifieke cryptomunt. Dit kan op lange termijn een positief signaal zijn voor de koersontwikkeling. Ondanks de recente daling van XRP in dollarwaarde van circa $0.85 naar iets onder de $0.60, laat een vergelijking van XRP’s waarde ten opzichte van andere altcoins een rooskleuriger beeld zien: als de algehele altcoin-markt daalt ten opzichte van XRP, versterkt dit de positie van XRP binnen de markt.

Tot slot wijst Blockchain Backer erop dat de recente sterke prestatie van XRP een prijscorrectie zou kunnen signaleren. De anticipatie op een naderende correctie kan beleggers aanzetten hun winsten te verzilveren, wat een tijdelijke prijsdaling tot gevolg kan hebben.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?