Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

XRP Prijs Daalt in Afwachting van Belangrijke Ontwikkeling in Ripple Rechtszaak

De cryptomarkt laat vandaag vooral rode cijfers zien. XRP, de munteenheid van Ripple, is daarop geen uitzondering. In de afgelopen 24 uur is de prijs met ongeveer 3% gedaald en schommelt nu rond de $0,60, wat een belangrijk steunniveau is.

XRP koers 16 aug
XRP/USD 1 dag per candle – Bron: TradingView

XRP-prijs: Toegenomen volatiliteit op komst?

Hoewel de huidige daling van XRP met 4% overeen lijkt te komen met de bredere markttrend, wordt verwacht dat de volatiliteit van de Ripple koers in de komende dagen kan toenemen. Vorige week meldde Newsbit al dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een tussentijds beroep heeft ingediend. Dit is een officieel verzoek om het oordeel van rechter Analisa Torres in beroep te mogen aanvechten.

Rechter Torres zei dat het verkopen van XRP niet hetzelfde is als het verkopen van een effect. Dit is een probleem voor de SEC en maakt hun standpunt zwakker. Precies om deze rede wil de toezichthouder in hoger beroep gaan.

Reactie Ripple op SEC-verzoek: Markt en XRP Koers in Afwachting

Stuart Alderoty, juridisch hoofd van Ripple, reageerde vorige week op de situatie: “De SEC mag nog niet direct in beroep gaan, daarom vragen ze toestemming.” Ripple zal volgende week reageren op dit verzoek. Gezien de spanning rond de zaak kijken velen met interesse uit naar hoe de markt en de XRP koers zullen reageren op de verdere juridische ontwikkelingen.

Conclusie

De recente ontwikkelingen rondom Ripple en de SEC hebben voor veel onrust gezorgd onder de investeerders. Deze onzekerheid is duidelijk merkbaar in de koers van XRP, die nu op een cruciaal steunpunt is beland. Terwijl iedereen de juridische bewegingen nauwlettend volgt, hopen investeerders en marktvolgers op meer duidelijkheid in de komende week. Deze duidelijkheid kan van grote invloed zijn op de toekomstige koers en het algemene sentiment rondom Ripple.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten