rechtbank
Regulatie, Ripple

SEC zet door: Nieuw beroep in langlopende Ripple-rechtszaak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) laat zich niet ontmoedigen door het verlies van de bijna 3 jaar durende rechtszaak tegen Ripple. De SEC is van plan om de lopende zaak aan te vechten en vraagt een interlocutoir beroep aan. 

Wat is een interlocutoir beroep?

Voor de meesten van ons, zonder juridische achtergrond, wordt een interlocutoir beroep ook wel gezien als een tussentijds beroep. Hierbij verzoekt een partij toestemming om specifieke beslissingen van de rechtbank te laten evalueren voordat de hele zaak is besloten. De SEC gelooft dat dit beroep terecht is en haalt als voorbeeld ook een andere zaak aan: die van Terraform Labs, bekend van Luna en TerraUSD.

Update in rechtszaak: SEC’s nieuwe stappen tegen Ripple Labs

Op 13 juli bepaalde rechter Analisa Torres dat de verkoop van XRP niet als een effect wordt gezien wanneer deze aan individuele beleggers wordt aangeboden. De SEC tekende hier tegen beroep aan en verzocht de rechtbank in een schrijven om de zaak tijdelijk op te schorten gedurende het beroepsproces. Ze stelden dat de uitkomst van het beroep gevolgen kan hebben voor andere lopende zaken, waaronder die tegen Binance en Coinbase.

Het beroep in de XRP-zaak behandelt het oordeel van rechter Torres, waarin zij stelde dat geautomatiseerde verkopen van XRP, gebaseerd op vastgestelde criteria zonder direct menselijk ingrijpen, niet onder de effectenwet vallen. Wel merkte zij op dat XRP in bepaalde situaties wel als een effect kan worden gezien, zoals bij de directe verkoop aan institutionele beleggers voor financiering van het project. Een separate rechtszaak over deze kwestie, gericht op Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, en uitvoerend voorzitter Chris Larsen, staat nog op de agenda. Beide partijen, de SEC en Ripple, hebben tot 4 december om hun moties in te dienen.

Voor het beroep daadwerkelijk plaatsvindt, moet de SEC diverse juridische stappen doorlopen, waaronder goedkeuring krijgen van zowel het Amerikaanse District Court Southern District of New York als het hof van beroep. Uiteindelijk zal het Second Circuit een definitieve beslissing nemen.

Conclusie

Ondanks het eerdere oordeel van rechter Torres, blijft de SEC vastberaden in hun zaak tegen Ripple en heeft een interlocutoir beroep aangevraagd. Dit heeft een impact gehad op de cryptomarkt, waarbij de XRP koers met 2,5% is gedaald na dit nieuws. Het juridische traject is nog niet ten einde, met meerdere stappen en goedkeuringen die nog moeten worden doorlopen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

SEC beschouwt Ripple’s stablecoin als niet-geregistreerd cryptoactief
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Afronding Ripple rechtszaak ‘dichterbij dan ooit’ na nieuwe indiening
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken