Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Oprichter van Dogecoin verkocht alles voor ‘een Honda Civic’

De oprichter van Dogecoin, genaamd Billy Markus, vind het moeilijk om de enorme Dogecoin prijsstijging te verwerken.


Waarom Markus zich terugtrok

Dogecoin oprichter Billy Markus heeft onlangs onthuld dat hij al zijn Dogecoins in 2015 heeft verkocht voor een bedrag dat gelijk staat aan een tweedehands Honda Civic.

Markus liet dit eerder deze week weten in een open brief aan de r/ dogecoin subreddit. Hierin probeerde hij zichzelf voor te stellen aan nieuwe leden van de gemeenschap. Daarnaast probeerde hij te schetsen wat volgens hem de ‘echte waarde’ is van DOGE na de periode waarin het in korte tijd met 900% was gestegen.

In het bericht gaf hij context over de geschiedenis van Dogecoin wat lijkt op een haat-liefdeverhouding. Hij startte de munt in 2013 als een grap. Markus beweerde dat hij zich in 2015 terugtrok uit Dogecoin vanwege online intimidatie van de gemeenschap. Ook omdat hij zich ongemakkelijk voelde bij de richting die de community insloeg. In hetzelfde jaar zei Markus dat hij ook financiële zorgen had omdat hij zijn baan verloor. Op dat moment besloot hij zijn DOGE te verkopen.

“Ik heb alle crypto valuta die ik in 2015 had weggegeven en of verkocht. Dit deed ik nadat ik was ontslagen en bang was voor mijn afnemende spaargeld in die tijd. Ik verkocht in totaal genoeg om een tweedehands Honda Civic te kopen.”


De echte waarde van DOGE

De snelle waardestijging lijkt weinig te betekenen voor Markus, die zich afvraagt wat de echte waarde van de munt is. Ook vertelt hij dat hij alle ophef op social media over de mogelijkheid of Dogecoin een prijs van $1 kan bereiken niet snapt. Dit omdat het slechts een onproductieve meme-token is.

”Mensen hebben het over Dogecoin die naar de $1 gaat. Dat zou de marktkapitalisatie groter maken dan echte bedrijven die diensten verlenen aan miljoenen mensen, zoals Boeing, Starbucks, American Express, IBM. Verdient Dogecoin dat? Dat is niet iets dat ik kan bevatten, laat staan beantwoorden. “

Markus beweert dat de echte waarde van Dogecoin de community is en het potentieel heeft om goed te doen. Hij zei dat als de community vreugde, vriendelijkheid, plezier, empathie, creativiteit en absurditeit laat zien, dat de echte waarde van DOGE is.

Markus zijn brief was een reactie op hernieuwde interesse en speculatie in DOGE. Waarbij de prijs van de munt enorm toenam nadat Elon Musk op 4 februari tweette dat het de crypto van het volk was. In 2019 werd Musk door de Dogecoin gemeenschap verkozen tot de hypothetische CEO in een Twitter enquête. Daarnaast heeft hij zichzelf op een grappige manier benoemd tot de ‘voormalige CEO van Dogecoin’ genoemd.

“Ik ben half afstandelijk, maar het is raar dat iets dat ik in een paar uur heb gemaakt, nu deel uitmaakt van de internetcultuur. Het is grappig om Elon Musk erover te zien praten, maar het voelt ook raar,” aldus Markus.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Klik hier. en volg Newsbit op twitter.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten