optimism
Altcoin

Optimism (OP) kan met 20% stijgen volgens deze indicator

De Optimism (OP) koers is over de afgelopen week met ruim 20 procent gestegen, maar volgens de analisten van BeInCrypto hoeft het daar niet bij te blijven. Zij weten namelijk een “golden cross” te spotten op de vieruursgrafiek van het project. Aan de andere kant zit de MVRV-verhouding in de gevarenzone, wat betekent dat er op de korte termijn wat winstrealisatie kan plaatsvinden.

Winstrealisatie is simpelweg het verkopen van Optimism door investeerders die in de plus staan.

Stevige weerstand voor Optimism?

Tussen de koers van 3,87 en 4,65 dollar is er volgens de analisten van BeInCrypto veel weerstand te vinden voor Optimism. Daar merkt het op dit moment ogenschijnlijk nog vrij weinig van, want de koers klokt binnen op 3,97 dollar en staat over de afgelopen 24 uur met bijna 3 procent in het groen.

De meeste neerwaartse druk op de koers lijkt nu te komen van mensen die hun Optimism verkopen om winsten te realiseren. Dit kunnen we zien aan de zevendaagse Market Value to Realized Value (MVRV) verhouding.

Tussen de 3 en 9 procent is er vaak sprake van een verhoogd gevaar op correcties. Voor Optimism staat er momenteel een MVRV-verhouding van ruim 10 procent op de borden. Dat kan dus een stukje gevaar opleveren voor de asset.

Veel Optimism gekocht tussen de $3,87 en $4,85

Verder lijkt er tussen het niveau van 3,87 en 4,85 dollar een gigantische weerstand te bestaan voor Optimism. Op dit niveau is er namelijk 95 miljoen Optimism gekocht door investeerders. Logischerwijs zorgt dat dan voor een significant koersniveau voor de munt, wat door de analisten van BeInCrypto wordt bestempeld als een weerstandsniveau.

Belangrijk daarin is volgens diezelfde analisten dat Optimism erin slaagt om voorbij de koers van 4,00 dollar te schieten. Dat is op het moment van schrijven nog niet gelukt.

Daarvoor moet de koers van Optimism nog 3 cent stijgen. Veel zal daarbij ook afhangen van de prestaties van Bitcoin. Meestal zie je dat de rest van de markt meestijgt als Bitcoin aan een explosie begint en andersom geldt hetzelfde.

Over de gehele week gemeten doet Optimism het fantastisch en staat er een stijging van bijna 30 procent op de borden voor de munt. Wat dat betreft zijn er maar weinig munten in de top 100 die daaraan kunnen tippen.

5 dagen geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Optimism of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten