Bitcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Bitcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Optimisme is terug nu Bitcoin weer $49k waard is

De Bitcoin stijgt weer en ligt op het moment van schrijven rond de $49.000. Het herstel zet zich vandaag dus door en het lijkt erop dat het optimisme langzaam terug aan het keren is bij crypto investeerders.


Bitcoin toont een sterk herstel

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $49.020. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 2,8 procent is gestegen. Gisteren was de koersstijging nog indrukwekkender. Toen steeg de prijs van 1 Bitcoin namelijk met meer dan 8 procent. Dit kwam mede doordat de aandelenmarkt begon te herstellen en er naar buiten kwam dat MicroStrategy voor nog eens $15 miljoen aan Bitcoin had gekocht.

De tweedaagse prijsstijging brengt de BTC-marktkapitalisatie terug boven de $900 miljard, maar het is nog steeds niet hersteld tot zijn hoogtepunt van boven de $1 biljoen.

Bitcoin koersverloop – Bron: Tradingview

Bitcoin is trouwens niet de enige cryptomunt die de afgelopen twee dagen een mooi herstel heeft getoond. Bijna de hele cryptomarkt heeft een vergelijkbaar herstel laten zien. Zo is Ethereum vandaag met 3,51% gestegen, Polkadot met 6,7% en Chainlink met 12,2%. De enige opvallende uitzondering was Cardano. De ADA koers is vandaag namelijk gedaald met 3,4%.


Wat veroorzaakt het herstel?

Het hernieuwde vertrouwen in de aandelen en cryptomarkt was een direct gevolg van de aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve gisteren dat ze elke maand minstens $80 miljard aan overheidsschuld zal blijven kopen totdat de werkgelegenheidsgraad van Amerika herstelt en de inflatie 2% bereikt. Volgens de projecties kan dat jaren duren, wat betekent dat het drukken van geld waarschijnlijk doorgaat tot 2023.

De koers van Apple steeg de afgelopen dagen met meer dan dan 5%, die van Tesla met 6,2% en die van Paypal met 5,2%. Zoom is ook 10% gestegen nadat het zeer positieve winstrapporten publiceerde.

De correlatie tussen cryptovaluta’s en tech aandelen blijft dus bestaan en het feit dat Amerika nog zeker 2 jaar lang geld blijft bijdrukken is een zeer goed teken voor de Bitcoin prijs.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten