Trading Graph
Altcoin

PancakeSwap wil het CAKE-Token aanbod verminderen

Ontwikkelaars van PancakeSwap, een prominente gedecentraliseerde uitwisseling (DEX), hebben aangekondigd plannen te hebben om het maximale aanbod van hun ecosysteemtoken, CAKE, aanzienlijk te verlagen. Het voorstel, dat op 28 december werd gepubliceerd, stelt voor het maximale aanbod te verminderen van 750 miljoen naar 450 miljoen tokens.

Wijziging mogelijk vanaf 4 januari doorgevoerd

De aankondiging komt op een moment dat CAKE-tokens verhandeld worden tegen $3,58. Het stemvoorstel voor deze drastische vermindering van 300 miljoen tokens zal slechts 24 uur duren. Indien goedgekeurd, zal deze wijziging officieel in werking treden op 4 januari 2024.

Volgens de ontwikkelaars is deze stap een reactie op de recente deflatietrend van CAKE, die nu gericht is op het versnellen van de reis naar wat zij noemen “echografie CAKE”. Dit nieuwe voorstel zou het totale aanbod van CAKE beter in lijn brengen met het huidige circulerende aanbod van 388 miljoen.

Jaarlijkse inflatie van ongeveer 80%

Terugkijkend naar de lancering in september 2020, had CAKE een initiële netto-uitstoot van 40 per blok, wat resulteerde in een jaarlijkse inflatie van ongeveer 80%. Dit cijfer is sindsdien gedaald, mede dankzij de betrokkenheid van de gebruikers die CAKE ontvangen als stakingsbeloningen.

In een significante stap op 25 april hebben tokenhouders ingestemd met een voorstel om de emissies van de CAKE Syrup Pool aan te passen van 6,65 CAKE per blok naar 3,0 CAKE per blok. Deze aanpassing introduceert een maandelijkse vermindering van 0,5 CAKE per blok gedurende vijf maanden. Samen met een tokenburn-mechanisme heeft dit ertoe geleid dat CAKE-tokens sindsdien netto deflatoir zijn geworden.

Betere schattingen voor groeidoelstellingen

Na bijna drie jaar van ontwikkeling verklaart het PancakeSwap-team dat ze nu over betere schattingen beschikken van de benodigde prikkels om hun groeidoelstellingen te bereiken. “Het verlagen van het totale aanbod is een cruciale stap om ultrageluid CAKE te bereiken en markeert een duidelijke verschuiving van PancakeSwap weg van een hyperinflatoir tokenomics-model,” verklaren de ontwikkelaars.

PancakeSwap blijft een van de toonaangevende DEX’s in de cryptomarkt. Op het moment van publicatie heeft de DEX een totale waarde van $1,69 miljard vastgelegd en verwacht men jaarlijks $191 miljoen aan protocolinkomsten te genereren.

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?