crypto prijs stijgt
Nieuws

Pantera Capital: Cryptomarkt betreedt bullmarkt voor de komende twee jaar

Pantera Capital, een toonaangevend Amerikaans hedgefonds, heeft recentelijk zijn optimisme over de toekomst van de cryptomarkt uitgesproken. In hun laatste blockchainnieuwsbrief, uitgegeven op dinsdag, voorspellen zij een aanstaande bullmarkt voor cryptocurrencies binnen de komende 18 tot 24 maanden.

Dan Morehead, de oprichter van Pantera Capital, belicht de potentie voor het bereiken van nieuwe recordhoogtes voor diverse digitale munten gedurende deze periode.

Aan de vooravond van groei: De vierde cyclus

Morehead deelt in de nieuwsbrief zijn inzichten over de cryptomarkt, waarbij hij aangeeft dat we op de drempel staan van de vierde groeicyclus, gekenmerkt door een aankomende significante bull rally. Hij reflecteert op de uitdagingen van de voorgaande jaren, waaronder de ondergang van FTX door fraude en faillissement, en de instabiliteit binnen de Amerikaanse bankensector, die nu plaatsmaken voor een herstellende aandelenmarkt. Deze heropleving trekt de aandacht van institutionele beleggers naar alternatieve investeringsopties, waaronder cryptocurrencies.

Morehead benadrukt het groeiende vertrouwen in de cryptosector: “Nu aandelen opnieuw recordhoogten bereiken, kijken institutionele beleggers verder naar private markten voor investeringen. Daarom ben ik van mening dat we in de komende 18 tot 24 maanden waarschijnlijk een sterke bullmarkt in cryptocurrencies zullen zien.” Deze voorspelling in Pantera Capital’s blockchainnieuwsbrief weerspiegelt het vertrouwen in de veerkracht en groeipotentieel van de cryptomarkt.

Institutionele adoptie crypto markt

De institutionele interesse in de cryptomarkt heeft een significante sprong voorwaarts gemaakt, voornamelijk aangejaagd door de introductie van de eerste Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse beurzen. Deze mijlpaal heeft geleid tot een aanzienlijke kapitaalinstroom van miljarden dollars. Dan Morehead, de oprichter van Pantera Capital, heeft deze ontwikkeling bevestigd en benadrukt het belang ervan voor de sector.

De snelheid waarmee institutionele adoptie toeneemt, is vooral opvallend sinds de introductie van de Bitcoin spot ETF in januari. Met de verwachte Bitcoin halving aan het einde van april 2024, zijn we ervan overtuigd dat de combinatie van deze positieve ontwikkelingen een solide basis zal vormen voor de volgende bullmarkt. Deze convergentie van institutionele belangstelling en de aanstaande halving wordt gezien als een krachtige katalysator voor verdere groei, waardoor de markt een sterke opwaartse trend kan verwachten.

Bitcoin prijs van $150.000 na de halving

Het Amerikaanse hedgefonds voorspelt dat de aankomende Bitcoin halving, gepland voor april, het potentieel heeft om de Bitcoin koers te laten stijgen tot ongeveer $150.000. Dit zou neerkomen op bijna een verdrievoudiging van de huidige waarde van BTC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Spot Bitcoin ETFs haalden $303 miljoen binnen op woensdag
Bitcoin stijgt enorm, analist geeft $74.000 als volgende target
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten