Bitcoin, BTC
Bitcoin

Parabolische Bullrun op komst voor Crypto dankzij Zeldzaam signaal?

Als we de populaire pseudonieme analist TechDev mogen geloven, dan kan de cryptomarkt zich opmaken voor een parabolische rally. Een zeldzame indicator uit de technische analyse is voor de derde keer in de geschiedenis op groen gesprongen en dat zou volgens TechDev tot een 2014 of 2020 achtige bullrun kunnen leiden.

Wat is er aan de hand?

TechDev constateert dat de totale market cap voor crypto al drie weken in de consolidatiemodus zit en inmiddels boven het 20-daagse bewegende gemiddelde is geklommen. Verder wijst hij erop dat de Bollinger Bands momenteel extreem krap zijn.

Dat betekent in principe dat er weinig volatiliteit is en dat de koersen momenteel in een nauwe range gedrukt zitten, wat suggereert dat er volatiliteit op komst is.

Verder gaat TechDev in op de rechtszaak van Ripple tegen de SEC. Die zaak wist Ripple grotendeels in zijn voordeel te beslechten, waardoor de verwachtingen met betrekking tot altcoins op dit moment hoog zijn.

Volgens de analist kan Bitcoin echter parabolisch gaan, ook al valt de dominantie van de munt op de totale markt omlaag. “En ja, Bitcoin kan op hetzelfde moment parabolisch gaan”, aldus TechDev.

Let op de liquiditeit

Wat de analyses van TechDev extra interessant maakt, is dat volgens hem niet de Bitcoin Halvings nieuwe bullruns veroorzaken, maar de liquiditeit in de markt. TechDev tekent de wereldwijde liquiditeitscyclus door 10-jarige Chinese staatsobligaties af te zetten tegen de dollar index (DXY), waarmee hij de eb en vloed van dollars in Bitcoin en andere risico-assets afbeeld.

“Het lijkt erop dat het nooit de halving is geweest. Toch slim als Satoshi probeerde om Bitcoin hiermee op te lijnen. We leven in een wereld die draait om de liquiditeitscyclus. Bitcoin leeft daarin”, aldus TechDev.

Op basis van zijn grafiek lijkt zo’n cyclus inmiddels weer begonnen en kunnen we op termijn dus vuurwerk verwachten voor Bitcoin. Nu is het vooral de vraag naar welke koers de volgende cyclus ons zal brengen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?