Bitcoin (BTC) Miner
Bitcoin

Parabolische rally voor Bitcoin aanstaande?

Als we de pseudonieme analist Kaleo mogen geloven, dan staat Bitcoin aan de vooravond van een parabolische rally. Dit baseert Kaleo op prijsactie uit het verleden. Op het moment van schrijven constateert Kaleo dat Bitcoin, net als in 2019, bezig lijkt aan een accumulatiefase die destijds voorafging aan een gigantische rally.

Accumulatiefase

Overigens verwacht Kaleo, die ruim 500.000 volgers heeft op Twitter, niet dat de koersexplosie voor Bitcoin vandaag al kan beginnen. “Ik verwacht een beetje schommelende koersen en volatiliteit voordat de daadwerkelijke groene kaars in de grafiek zal verschijnen”, aldus Kaleo.

Maar als we naar de bovenstaande grafieken van Kaleo kijken, dan valt inderdaad niet te ontkennen dat de grafieken op elkaar lijken. Het is goed mogelijk dat we de weerstand nog een paar keer testen voordat we echt doorbreken, maar het ziet er vooralsnog positief uit.

Kaleo zelf voorspelt dat Bitcoin nog weleens naar de koers van 25.000 dollar kan dippen, voordat een uitbraak naar de diagonale weerstand begint en de koers richting de 33.000 dollar vliegt. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin net boven de 28.000 dollar. Een daling naar de 25.000 dollar zou wat dat betreft een daling van 11 procent betekenen.

Verandering van het sentiment

Kaleo heeft het idee dat een koersdaling naar de 25.000 dollar, die volgens hem helemaal niet ondenkbaar is, het sentiment rondom Bitcoin compleet veranderen. Waar nu weer sprake is van een soort euforie, kan dat heel snel omslaan als de Bitcoin koers met meer dan 10 procent zakt.

“Een terugval naar de 25.000 dollar voordat Bitcoin de 30.000 dollar aantikt zou grappig zijn. Daarmee zou de groep die een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar verwacht binnen 90 dagen verdwijnen en de groep mensen die nog steeds hoopt op een daling naar 12.000 dollar terugkomen”, aldus Kaleo.

De populaire investeerder gelooft beide verhalen niet, maar zou dus graag zien dat allebei deze groepen nog even voor schut worden gezet.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken