Bitcoin

Paraguay zet een stap dichter bij regulering digitale valuta

Een wetsvoorstel dat de lokale cryptocurrency-industrie wil reguleren, is nu officieel door de Senaat van Paraguay gekomen.


Goedkeuring crypto-wetsvoorstel

Afgelopen 17 december heeft de Senaat van Paraguay namelijk een wetsvoorstel over cryptocurrency goedgekeurd. De bepalingen, die verschillende belangrijke termen definiëren zullen nu naar de plaatsvervangende kamer worden gestuurd voor verdere beraadslaging. Hieronder vallen virtuele activa en oproepen tot licenties om cryptocurrencies te delven.

Senator Fernando Silva Facetti, de sponsor van het wetsvoorstel, onthulde dat het in de Paraguayaanse Senaat is aangenomen na een controversieel debat. Volgens de senator heeft de wet ook tot doel de groei van cryptomijnbouwactiviteiten te bevorderen door gebruik te maken van het overschot aan elektriciteit dat in het land wordt opgewekt.

Het dispositief van de wetgeving bevat een definitie van virtuele activa, tokens, cryptocurrency mining en VASP’s (virtual asset service providers). Het verleent het ministerie van Industrie en Handel ook de bevoegdheid om bijstand te vragen van overheidsinstanties buiten zijn grenzen om de wet uit te voeren. Dit wetsvoorstel stelt expliciet dat het delven van cryptocurrency’s een legale activiteit is, waarbij wordt opgemerkt dat:

“Het ontginnen van virtuele activa is een digitale en innovatieve industrie. Deze industrie zal profiteren van alle stimuleringsmechanismen waarin de nationale wetgeving voorziet.”


Toevlucht tot digitale alternatieven

Paraguay produceert naar verluidt meer energie dan het verbruikt. Als gevolg hiervan zijn verschillende bedrijven geïnteresseerd in het opzetten van cryptocurrency miningoperaties om het potentiële overschot te exploiteren.

In juli presenteerden het Paraguayaanse Congreslid Carlos Rejala en Senator Fernando Silva Facetti een wetsvoorstel over Bitcoin in het Congres. Hiermee lieten ze zien dat de wetgevers vastbesloten zijn om een alomvattend beleid voor digitale activa voor hun natie op te stellen. De wetgeving is nu aangenomen door het Congres. Het zal in 2022 worden besproken in de Kamer van Afgevaardigden.

Als gevolg van lokale economische en fiscale uitdagingen, vooral in Argentinië, Venezuela en Mexico, is Zuid-Amerika uitgegroeid tot een levensvatbare broeinest voor de invoering van cryptocurrency. Zo hebben de Argentijnen en Venezolanen hun toevlucht genomen tot digitale alternatieven. Bijvoorbeeld met Bitcoin, als een meer levensvatbare betalingsoptie. Anderen, zoals El Salvador, hebben voor een totaal andere aanpak gekozen. De president moedigt het gebruik van Bitcoin door de bevolking aan.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC