itaipu
Bitcoin

Paraguay zet energie overschotten in voor Bitcoin mining

Paraguay zet grote stappen in de adoptie van cryptocurrency. Javier Gimenez, de minister van Industrie en Handel van Paraguay, heeft aangekondigd dat de overheid van plan is om energie te verkopen aan legale Bitcoin (BTC) mining bedrijven. Dit plan maakt deel uit van een bredere strategie om de industrie de komende drie jaar te herstructureren.

Paraguay beschikt over grote energieoverschotten

Paraguay beschikt over aanzienlijke energieoverschotten dankzij het Itaipu-dam systeem, een van ‘s werelds grootste hydro-elektrische krachtcentrales. Hoewel de dam genoeg stroom kan leveren voor 10.000 bedrijven, profiteren hier momenteel slechts enkele bedrijven van. Om deze ongebruikte energie nuttig te besteden, wil de overheid deze blijven leveren aan BTC miners, die een constante stroomvoorziening nodig hebben.

Bovendien is de verkoop van energie aan mining bedrijven financieel aantrekkelijker dan de verkoop aan Brazilië, dat slechts een derde betaalt van wat sommige cryptocurrency mining bedrijven bereid zijn te betalen.

Tijdelijke energievoorziening voor BTC miners

De energie die de dam aan de miners levert, is tijdelijk. Zolang er een overschot aan energie is, is de overheid bereid dit aan de miners te verkopen. Dit zal doorgaan totdat de overheid meer arbeidsintensieve industrieën kan aantrekken die op termijn meer banen voor Paraguayanen zullen creëren.

Momenteel wordt slechts 20% van de stroom die door het Itaipu-damsysteem wordt opgewekt, gebruikt. De overgangsperiode om 50% van de gegenereerde energie aan de industrie te leveren, zou volgens de overheid drie jaar kunnen duren.

Met deze strategie hoopt Paraguay ook de illegale BTC-mining operaties aan te pakken. Onlangs heeft het land een boerderij met meer dan 2.700 miners ontkoppeld omdat deze direct op het net waren aangesloten en de energiekosten ontweken.

Ook in Japan wordt Bitcoin populair

Wereldwijd wordt crypto steeds populairder, en ook in Japan groeit de interesse. Het Japanse bedrijf Metaplanet heeft onlangs de overstap gemaakt naar een Bitcoin-standaard. Voor de derde keer in twee maanden kocht het bedrijf BTC, wat resulteerde in een aandelenstijging van 10%. Metaplanet bezit nu 141,07 Bitcoin, met een waarde van $9,6 miljoen. Op 11 juni onthulde het bedrijf de aankoop van 23,25 Bitcoin ter waarde van $1,59 miljoen.

Deze strategie volgt het voorbeeld van MicroStrategy, waarbij kapitaal wordt geleend om digitale munten aan te schaffen. Metaplanet hoopt zichzelf hiermee te beschermen tegen de inflatie van de Japanse yen en tegelijkertijd investeerders aan te trekken door aanzienlijke winsten te genereren. Tot nu toe lijkt het plan succesvol: het bedrijf is de afgelopen zes maanden met bijna 500% gestegen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren