Exchange Nieuws

Partijen optimistisch over oplossing schulden van Genesis

Sean O’Neal, een advocaat die de failliete crypto -makelaar Genesis vertegenwoordigt, zei maandag tijdens een voorlopige hoorzitting in The Manhattan Court dat er een zekere mate van vertrouwen is dat het bedrijf zijn geschillen met schuldeisers deze week zou oplossen.

“Ik denk niet dat we een bemiddelaar nodig hebben,” vertelde O’Neal. “Ik ben heel erg een optimist.” Volgens O’Neal komen Genesis en de schuldeisers van het bedrijf dichterbij bij een overeenkomst.

Komt er een eind aan de onzekerheid?

Na de bevriezing van opnames in november en weken van speculatie over het aanstaande faillissement van het bedrijf, heeft Genesis, een dochteronderneming van de Barry Silbert-eigendom Digital Currency Group (DCG), vorige week een chapter 11 faillissementsbescherming ingediend.

Tijdens de hoorzitting van maandag gaf rechter Sean Lane het groene licht aan verschillende moties van Genesis, waardoor ze hun personeel en kritische leveranciers konden betalen. Het bedrijf kondigde ook zijn voornemen aan om meerdere activa te verkopen en om op 19 mei uit het faillissementsproces te zijn. Er werd gemeld dat Genesis $5 miljard aan activa en passiva heeft, en zo’n 100.000 schuldeisers heeft die ze ten minste $3,4 miljard verschuldigd zijn. Naar verluidt zijn er $1,7 miljard aan claims tegen DCG, het moederbedrijf van Genesis.

Gemini advocaat is voorzichtig optimitisch

De zaak wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden door crypto exchange Bitvavo en Gemini. De laatst genoemde dreigde vorige week aan te klagen.

Toch lijkt ook Gimini langzaam wat positiever tegen de zaak aan te kijken. Advocaat Chris Marcus zei dat er werk te doen is voordat de twee partijen een deal konden sluiten, maar hij vertelde ook dat hij voorzichtig optimistisch was dat de geschillen kunnen worden opgelost zonder een mediator.

Exchange nieuws

Crypto beurzen zeggen hulp toe aan slachtoffers van aardbeving in Turkije en Syrië
Bitvavo bereikt akkoord en krijgt 80-100% van de openstaande schulden van DCG terug
Crypto beurzen verantwoordelijk voor 84% van de ontslagen afgelopen maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten