Genesis
Exchange

Partijen optimistisch over oplossing schulden van Genesis

Sean O’Neal, een advocaat die de failliete crypto -makelaar Genesis vertegenwoordigt, zei maandag tijdens een voorlopige hoorzitting in The Manhattan Court dat er een zekere mate van vertrouwen is dat het bedrijf zijn geschillen met schuldeisers deze week zou oplossen.

“Ik denk niet dat we een bemiddelaar nodig hebben,” vertelde O’Neal. “Ik ben heel erg een optimist.” Volgens O’Neal komen Genesis en de schuldeisers van het bedrijf dichterbij bij een overeenkomst.

Komt er een eind aan de onzekerheid?

Na de bevriezing van opnames in november en weken van speculatie over het aanstaande faillissement van het bedrijf, heeft Genesis, een dochteronderneming van de Barry Silbert-eigendom Digital Currency Group (DCG), vorige week een chapter 11 faillissementsbescherming ingediend.

Tijdens de hoorzitting van maandag gaf rechter Sean Lane het groene licht aan verschillende moties van Genesis, waardoor ze hun personeel en kritische leveranciers konden betalen. Het bedrijf kondigde ook zijn voornemen aan om meerdere activa te verkopen en om op 19 mei uit het faillissementsproces te zijn. Er werd gemeld dat Genesis $5 miljard aan activa en passiva heeft, en zo’n 100.000 schuldeisers heeft die ze ten minste $3,4 miljard verschuldigd zijn. Naar verluidt zijn er $1,7 miljard aan claims tegen DCG, het moederbedrijf van Genesis.

Gemini advocaat is voorzichtig optimitisch

De zaak wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden door crypto exchange Bitvavo en Gemini. De laatst genoemde dreigde vorige week aan te klagen.

Toch lijkt ook Gimini langzaam wat positiever tegen de zaak aan te kijken. Advocaat Chris Marcus zei dat er werk te doen is voordat de twee partijen een deal konden sluiten, maar hij vertelde ook dat hij voorzichtig optimistisch was dat de geschillen kunnen worden opgelost zonder een mediator.

Exchange nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?