Bitcoin Nieuws

Paul Tudor Jones houdt stevig vast aan Bitcoin

Hedgefonds-miljardair Paul Tudor Jones blijft vasthouden aan zijn allocatie in Bitcoin (BTC) vanwege de unieke waardepropositie van BTC, ondanks de bearish prijsactie. Hij erkent echter dat de agressieve houding van de regering ten opzichte van crypto en de opkomst van AI de toekomstige groei van BTC kunnen beïnvloeden, evenals de vooruitzichten van goud en Bitcoin als inflatiehedges.

Vertrouwen in Bitcoin

Paul Tudor Jones, de miljardair, heeft verklaard dat hij ondanks de bearish prijsontwikkeling van Bitcoin in het afgelopen jaar niet van plan is om zijn investering in de cryptokoning te verminderen. 

In een recent interview met CNBC benadrukte de befaamde belegger dat Bitcoin veruit zijn langstlopende investering is. In mei 2020 onthulde Jones dat hij tussen de 1% en 2% van zijn uitgebreide portfolio aan Bitcoin heeft toegewezen. Hij heeft aangegeven dat hij deze Bitcoin-posities zal behouden vanwege de unieke waardepropositie van BTC. 

“Ik heb nog nooit zo lang op een paard gezeten… Vanaf het begin heb ik altijd gezegd dat ik een kleine allocatie naar [Bitcoin] wil hebben omdat het een grote staartgebeurtenis is (zeldzame gebeurtenis). Het is het enige waarin mensen het aanbod niet kunnen aanpassen, dus ik blijf erbij. Ik blijf er altijd bij. Het is gewoon een kleine diversificatie in mijn portfolio,” aldus Paul Tudor Jones. 

Zorgen over toekomstige groei Bitcoin

Paul Tudor Jones handhaaft zijn kleine Bitcoin-allocatie, maar de miljardair benadrukt dat hij zich zorgen maakt over de potentiële remmende effecten op de toekomstige groei van BTC als gevolg van de agressieve houding van de huidige regering ten opzichte van de crypto-industrie. Hij wijst er ook op dat zowel de vooruitzichten van goud als die van Bitcoin kunnen worden beïnvloed, aangezien hij gelooft dat de opkomst van AI de inflatie zal afkoelen.

Jones vraagt zich af of goud en Bitcoin in de toekomst niet saai worden en stelt dat het inflatieverhaal mogelijk voorbij is. De opkomst van AI en de mogelijke productiviteitsimpuls die daaruit voortvloeit, hebben zijn kijk op inflatie en inflatiehedges veranderd.

In het interview met CNBC geeft Jones aan tevreden te zijn met de gebeurtenissen van afgelopen december en suggereert hij dat er recentelijk positieve prestaties zijn behaald dankzij het bestaan van risicopremies. Wel speculeert hij over de mogelijkheid dat dergelijke prestaties in de toekomst minder interessant kunnen worden. 

Daarbij wijst hij op een specifiek obstakel voor Bitcoin in de Verenigde Staten, namelijk het verzet van de regulerende instanties. Jones merkt op dat als de inflatie afneemt, het spel van het kopen van goud en Bitcoin als inflatie hedge misschien voorbij is. Hij benadrukt dat zijn visie op inflatie en inflatie hedging zes maanden geleden, vóór de opkomst van AI en mogelijke productiviteitsverbeteringen, heel anders zou zijn geweest.

Bitcoin nieuws

Jack Dorsey voorspelt pro-Bitcoin kandidaat Robert F. Kennedy Jr. als volgende Amerikaanse president
Bitcoin trekt zich niets aan van onstabiele markt
Hoe kan het dat Bitcoin weer stijgt na de aanvallen van de SEC?
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen