avalanche
Altcoin

Avalanche (AVAX) schiet met 26% omhoog door deze Amazon-deal

De ontwikkelaar achter de Avalanche blockchain, Ava Labs, begint met het aanbieden van crypto-infrastructuur via Amazon Web Services (AWS). Het doel is om de bedrijfsmatige, institutionele en overheidsadoptie van blockchain technologie te faciliteren, zo sprak Ava Labs zelf op woensdag 11 januari.

Wat is Avalanche?

Avalanche is een blockchain die gebouwd is om NFTs, Web3 games en een unieke technologie genaamd Subnets te ondersteunen. De eerste twee ken je waarschijnlijk wel, maar de derde behoeft even wat uitleg. Subnets zijn in feite op maat gemaakte blockchains op het netwerk van Avalanche, die met eigen regelsets en eigen tokens kunnen werken. Hiervoor zou de AVAX token van Avalanche dus in theorie niet eens nodig zijn.

Als onderdeel van de deal met Amazon, zal Ava Labs ook het ‘installeren van’ Subnets aanbieden als dienst op de AWS Marketplace. Dit betekent dat ieder bedrijf of organisatie Ava Labs aan de mouw kan trekken voor het opzetten van een Subet op het AWS-platform. Als we de Twitter-pagina van Ava Labs mogen geloven, dan is het niet alleen hun keuze geweest, maar is ook Amazon enthousiast over Avalanche.

Reactie van Amazon

Dat blijkt ook wel uit de reactie die Howard Wright, VP en het wereldwijde hoofd van startups bij AWS, die meer dan positief is. “Bij AWS gaat het ons allemaal om het naar voren brengen van de nieuwste en beste technologie. Daarbij maakt het niet uit of ze in een miljoenenbedrijf zitten of vanuit de zolderkamer bij mama werken. De nieuwe mogelijkheden die Avalanche brengt passen daar perfect tussen,” aldus Wright.

“We zijn enorm trots om een innovator als Ava Labs toe te voegen aan ons netwerk van partners en de infrastructuur en het ecosysteem van Avalanche te ondersteunen,” zo gaat Wright verder. Het gave is dat Avalanche ook werkt binnen AWS GovCloud, een dienst die speciaal gericht is op overheden. Ook die kunnen in theorie de technologie van Avalanche adopteren.

AVAX koers schiet omhoog

Direct na de aankondiging van het nieuws is de AVAX koers met 23 procent omhoog geschoten. Hierdoor ligt de prijs 1 AVAX token op het moment van schrijven rond de 15,37 dollar. AVAX is hiermee veruit de best presterende grote cryptomunt van vandaag.

Altcoin nieuws

Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Donald Trump lanceert cryptoproject met eigen token: Wat je moet weten
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’