Bitcoin Nieuws

PayPal CEO: vraag naar Crypto veel hoger dan verwacht

De CEO van PayPal, Dan Schulman, vertelt dat de vraag naar de cryptodiensten van het bedrijf de verwachtingen ‘enorm’ heeft overtroffen.


“Er is veel enthousiasme”

Slechts een paar maanden nadat PayPal het mogelijk heeft gemaakt om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen en verkopen, heeft de vraag van gebruikers naar digitale activa op het platform de verwachtingen van het bedrijf al “meervoudig” overtroffen, zo vertelde CEO Dan Schulman.

In de TIME Magazine zei Schulman dat “de vraag veel hoger was dan ze aanvankelijk hadden verwacht”. Hij voegde eraan toe: “Er is veel enthousiasme.”

Schulman legde uit dat cryptocurrencies slechts een deel zijn van de algemene trend van digitalisering van dagelijkse betalingen. Dit proces is ook versneld door de uitbraak van het coronavirus. Over tien jaar, zo betoogde hij, zal het gebruik van contant geld en creditcards ‘enorm’ afnemen. In plaats daarvan zullen de meeste financiële transacties worden uitgevoerd via smartphones en ‘superapps’.


De ‘invoering van digitale valuta’

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

“Wanneer al deze dingen beginnen te gebeuren, moeten centrale banken ook het monetaire beleid heroverwegen. Banken kunnen namelijk niet zomaar meer papiergeld in het systeem uitgeven omdat mensen geen papiergeld gebruiken”, legde Schulman uit. Verder wees hij erop dat als dat het geval zou zijn, het zou resulteren in de “invoering van digitale valuta.” 

Hij wees er ook op dat de huidige financiële systemen snel verouderen vanwege hun lage transactiesnelheden en hoge kosten. In dit licht moeten bedrijven nadenken over het moderniseren van hun bestaande financiële infrastructuur om “dingen efficiënter, goedkoper en inclusiever te doen en meer nut aan het systeem toe te voegen”.

“In de komende 5-10 jaar zul je meer veranderingen in het financiële systeem zien dan in de afgelopen 10-20 jaar”, zei Schulman. Hij voegde eraan toe dat de bestaande financiële infrastructuur “gemoderniseerd moet worden, omdat deze tegenwoordig inefficiënt is.”


De digitale dollar en PayPal

Volgens hem kunnen digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) ook profiteren van blockchain-technologie. Wel “digitaliseren ze dan in feite een fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar”. Hoewel het geen volwaardige cryptocurrency is, kunnen ze nog steeds hun use-cases hebben.

Een digitale dollar, legde Schulman uit, zou de overheid in staat kunnen stellen om Fed-financiering open te stellen voor andere instellingen dan banken. Dat kunnen mogelijk bedrijven als PayPal zijn, voegde hij eraan toe, “waar je rechtstreeks van de Fed rechtstreeks in een digitale wallet zou kunnen financieren.”

Op deze manier hoeft de overheid bijvoorbeeld geen stimuleringscheques per post te sturen. “Ga gewoon rechtstreeks in hun digitale wallet via een digitale valuta, onmiddellijke toegang, zonder kosten en hindernissen”, concludeerde hij.

Na de succesvolle lancering van cryptodiensten in de VS, kijkt PayPal al naar verdere uitbreiding van het schema in het buitenland. Zo heeft het bedrijf plannen om het kopen en verkopen van Bitcoin aan Britse klanten te introduceren.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten