Paypal crypto
Bitcoin

PayPal CEO ziet grote toekomst voor crypto-betalingen

De CEO van betaalgigant PayPal zegt dat zijn bedrijf nadenkt over de rol van crypto in de toekomst van commercie en het verwerken van betalingen. In een nieuw interview met Yahoo Finance zegt PayPal CEO Alex Chriss dat hij en Paypal denken dat crypto belangrijk wordt voor de toekomst van consumenten.

Grote toekomst voor betalen met crypto?

“Crypto is voor mij een cruciaal onderdeel van de toekomst van handel. Maar het is vooral een hoe. Het stelt ons in staat handel sneller, op grotere schaal, wereldwijd en tegen lagere kosten te faciliteren. En elke keer dat je geld sneller en goedkoper kunt verplaatsen, is dat beter voor consumenten.

We hebben de juiste stappen gezet, en we doen dit op de juiste manier om gereguleerd te worden, zodat we geld veilig kunnen verplaatsen voor consumenten en ervoor kunnen zorgen dat hun geld beschermd is.

Maar ik denk dat we nog maar aan de oppervlakte krabben als het gaat om de beschikbaarheid van crypto als betaalmiddel op wereldschaal. Het stelt mensen in staat overal ter wereld transacties uit te voeren – snel, veilig en tegen lage kosten”, aldus PayPal CEO Chriss.

Hoewel hij duidelijk maakt dat PayPal niet van plan is een crypto-exchange te worden, benadrukt Chriss dat PayPal’s echte interesse in crypto ligt in het sneller, veiliger en goedkoper maken van betalingen.

“Voor ons is de echte transformatie: ‘Waar ik ook ben ter wereld, hoe kan ik de juiste betaling doen aan elke handelaar waar dan ook ter wereld?’ We willen de verbinding leggen tussen consumenten en handelaren, dit veel sneller doen, veel veiliger en tegen aanzienlijk lagere kosten voor consumenten. Consumenten betalen op dit moment enorm veel aan transactiekosten.”

Geen rol voor Bitcoin?

Opvallend is dat de CEO van PayPal het hier continu over crypto heeft en dat hij Bitcoin niet noemt als het over betalingen gaat. Nu heeft Bitcoin het Lightning Network en kan het daar in theorie een interessante rol mee vervullen als het gaat om Bitcoin-betalingen, maar voorlopig is de technologie daar nog niet klaar voor.

De kans is aanwezig dat stablecoins een grotere rol spelen in het hoofd van Chriss als hij spreekt over crypto. Maar ook dat is een kwestie van speculeren, want vooralsnog is het niet duidelijk wat hij precies bedoeld en van plan is met PayPal.

Dat neemt niet weg dat het mooi is om te horen dat hij en PayPal plannen hebben om iets met crypto te doen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Bitcoin koers houdt stand op $60.000, terwijl whales agressief bijkopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform