Bitcoin

PayPal oprichter: Bitcoin kan een Chinees financieel wapen zijn

PayPal-oprichter Peter Thiel zei tijdens een seminar dat China’s kijk op de cryptowereld een groot gevaar kan zijn voor Amerika.


China tegen de VS

De mede-oprichter van PayPal, Peter Thiel, sprak woensdag op een evenement. Daar sprak hij over het feit of China wel of niet klaar is om een financiële strijd van de Verenigde Staten te winnen. Het wapen dat China gebruikt volgens Thiel? Dat is de Bitcoin.

“Ik ben pro-crypto en pro-Bitcoin. Echter vraag ik me af of de Bitcoin op dit punt moet worden beschouwd als een Chinees financieel wapen tegen de VS. Bitcoin bedreigt fiat-geld, maar vooral de Amerikaanse dollar.” Aldus Thiel.

De vraag die Thiel beantwoordde, ging niet per se over de Bitcoin, maar over het plan van China om een digitale yuan te creëren. Presentator Hugh Hewitt wilde weten of de digitale yuan een bedreiging vormt voor de dollar en haar dominantie op de wereldmarkten.

Thiel’s mening is dat die digitale yuan dat niet is. Hij verwierp de coin, die door de Chinese centrale bank zou worden uitgegeven, als “een soort van totalitair meetinstrument”. De echte zorg is de Bitcoin. Dit komt omdat het waarschijnlijker is dat de Bitcoin zal dienen als een functionele reservevaluta. Hoe minder dominant de dollar is, des te minder wordt deze beïnvloed door het Amerikaanse monetaire en buitenlandse beleid.

“Als China long gaat op de Bitcoin, dan zouden de VS misschien vanuit geopolitiek perspectief wat moeilijkere vragen moeten stellen over hoe dat precies werkt.” Zo stelde Thiel.


Big tech & China

De seminar was getiteld als “Big Tech en China: wat hebben we nodig uit Silicon Valley?”. De seminar werd mede gepresenteerd door voormalig staatssecretaris Mike Pompeo en voormalig nationaal veiligheidsadviseur Robert O’Brien.

Pompeo zei dat een digitale yuan een enorme impact heeft op de bewakingscapaciteit van China. Hij vertelde ook dat China met deze digitale yuan mogelijk sancties zou kunnen omzeilen. Ze willen zeker weten dat wanneer Amerika sancties uitvaardigt ze gewoon producten kunnen blijven kopen die belangrijk zijn voor hun economie.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’