Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

PayPal’s Venmo-app wordt onderzocht door consumentenregelgever in VS

De online betalingsverwerker PayPal heeft bekend gemaakt dat zijn Venmo-app momenteel onderzocht wordt door een Amerikaanse consumentenwaakhond.


Mogelijk niet-geautoriseerde overboekingen en incassoprocessen

De online betalingsverwerker zou naar verluidt een civiel onderzoeksverzoek (CID) ontvangen hebben van het Amerikaanse bureau voor de financiële bescherming van de consument. Dit verzoek zou zijn ingediend wegens een vermeende overboekingen en incassoprocessen die niet geautoriseerd zouden zijn.

Een CID is een juridisch verzoek in Amerika om records en andere documenten of andere informatie die relevant is aan het bureauonderzoek te leveren. Hierdoor kan het onderzoek nauwkeuriger worden uitgevoerd en kan echt gekeken worden of er daadwerkelijk iets fout is gegaan.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Een Peer-to-Peer Betalingsplatform

De app Venmo is een peer-to-peer (p2p)-betalingsplatform dat in Amerika gevestigd zit en beschikt over verschillende sociale functies. De app is sinds zijn lancering in 2017 aanzienlijk in populariteit gestegen. Momenteel verwerkt de app meer dan $40 miljoen aan volume per kwartaal.

Naar verluidt is PayPal van plan om de cryptocurrency-handel later dit jaar ook naar Venmo te brengen. Het is op dit moment nog onbekend of dit onderzoek daar wellicht een stap voor gaat zetten.

Al met al lijkt PayPal de cryptocurrency-handel nu met open armen te ontvangen. Het bedrijf heeft dan ook inmiddels al grote winsten weten te boeken nadat het de crypto-handel geïntegreerd had op zijn online platform. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap voor PayPal binnen de crypto-ruimte zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten