Pengolincoin
Persbericht

Pengolincoin: Dé Proof-of-Stake, open source en gedecentraliseerde blockchain-gebaseerde cryptocurrency!

Het doel van PengolinCoin is om de meest nuttige en toegankelijke applicaties te ontwikkelen voor iedereen. De wortels van PengolinCoin zijn afgeleid van de cryptocurrency Dash. Dash is een fork van Bitcoin en hierdoor behoudt PengolinCoin de waardevolle functies van Bitcoin, zoals het gedistribueerde, gedecentraliseerde, onveranderlijke grootboek en het netwerk van knooppunten. Instantsend en masternodes. PengolinCoin behoudt ook de waardevolle functies van Dash, zoals de instant send-technologie en het gebruik van Master-nodes. Masternodes zijn een cruciaal onderdeel van het netwerk en bieden maximale uptime en service.

Netwerk en beloningen

PengolinCoin gebruikt twee verschillende stakingssystemen om zijn netwerk te runnen: hot staking en masternodes. Beloningen worden gegeven aan PengolinCoin-gebruikers die ervoor kiezen om een saldo van ten minste één PengolinCoin in hun wallet te behouden of door 100.000 PengolinCoins op te slaan en een masternode uit te voeren.

Proof of Stake

Proof-of-stake is een soort consensusmechanisme dat door blockchain-netwerken wordt gebruikt om gedistribueerde consensus te bereiken. Wat PengolinCoin van anderen crypto’s onderscheidt, is dat het niet alleen Masternodes gebruikt, maar ook de PIVX Proof of Stake (PoS) consensusalgoritmetechnologie gebruikt.

Zk-SNARK en Sapling Protocol Technologie

Het acroniem zk-SNARK staat voor “Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge”, Een gebruiker kan het bezit van bepaalde informatie bewijzen, bijvoorbeeld een geheime sleutel, zonder die informatie te onthullen, en zonder enige interactie tussen de prover en verificateur. De Sapling Protocol maakt gebruik van zk-SNARKs proofs om zowel afgeschermde als niet-afgeschermde transacties op de blockchain mogelijk te maken. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van een zogeheten Spending Key en een Viewing Key.  De Spending Key is synoniem met een privé- of geheime sleutel. De Viewing Key is wat de openbare sleutel van een gebruiker wordt genoemd. De houder van deze sleutel kan verzonden en ontvangen transacties bekijken. Met één Viewing Key kan een gebruiker nieuwe adressen maken die niet gerelateerd zijn aan de adressen waarvoor deze is gebruikt, waardoor de privacy van de gebruiker behouden blijft.

PengolinCoin v3

PengolinCoin v3 biedt nu niet alleen veilige, goedkope en snelle transacties, maar biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun transacties en saldi volledig privé of afgeschermd te maken. Privé- of afgeschermde transacties worden uitgevoerd via PengolinCoin’s zk-SNARKs en Sapling Privacy Protocols. Het acroniem zk-SNARK staat voor “Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge.” Een gebruiker kan bewijzen dat hij bepaalde informatie bezit, bijvoorbeeld een geheime sleutel, zonder die informatie te onthullen en zonder enige interactie tussen de prover en de verificateur.

Het Sapling Protocol maakt gebruik van zk-SNARKs proofs om zowel afgeschermde als niet-afgeschermde transacties op de blockchain toe te staan. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van een bestedingssleutel en een weergavesleutel. De bestedingssleutel is synoniem met een privé- of geheime sleutel. De weergavesleutel is wat de openbare sleutel van een gebruiker wordt genoemd. De houder van deze sleutel kan verzonden en ontvangen transacties bekijken. Met één weergavesleutel kan een gebruiker nieuwe adressen maken die niet gerelateerd zijn aan de ones ervoor, waardoor de privacy van de gebruiker behouden blijft.

Een gebruiker kan ervoor kiezen om een transactie openbaar te maken naar publiek (transparant naar transparant), publiek naar privaat (transparant naar afgeschermd), privaat naar publiek (afgeschermd naar transparant), of privé naar privaat (sgehoudened naar afgeschermd). Transparante transacties (adressen en bedragen) zijn volledig openbaar op de blockchain. Privétransacties kunnen niet door het publiek worden bekeken, maar de transactie kan nog steeds worden geverifieerd op de PengolinCoin-blockchain.

PengolinCoin-v3: Nieuwe block beloning, POS en privacy

De PengolinCoin block beloningen zullen ook veranderen. De nieuwe block beloningen zijn 60% voor masternodehouders en 35% voor hot stakers. De ontwikkelaarsvergoeding bedraagt 5%. Masternodes zijn erg belangrijk voor blockchain-validatie en transactiesnelheid. Ook verbeteren masternodes de functionaliteit en beveiliging van de PengolinCoin blockchain. Ze hopen dat dit gebruikers zal stimuleren om te accumuleren en uiteindelijk het aantal PengolinCoin-masternodes te vergroten. De cold staking-functie wordt verder getest en wordt niet meteen geactiveerd.

PengolinCoin biedt al Proof of Stake, snelle, goedkope en veilige transacties. Maar nu biedt PengolinCoin ook afgeschermde (privé) transacties. Privacy is een recht en dit zijn allemaal belangrijke functies voor PengolinCoin-gebruikers om te hebben in de opdringerige wereld van vandaag.

Ga voor meer informatie over het spannende project van Pengolincoin naar: https://www.pengolincoin.xyz/