bitcoin crash
Bitcoin

Analist Pentoshi voorspelt zware Bitcoin koersdaling

De populaire Bitcoin-analist Pentoshi is op dit moment niet heel bullish over Bitcoin. Sterker nog, als Bitcoin het door hem aangewezen steunpunt in de grafiek verliest, dan voorziet hij een koersdaling van tot wel 38 procent vanaf de huidige koersen. Dat zou vanaf hier een daling tot wel 19.000 dollar kunnen betekenen.

Wat dat betreft is het te hopen dat Pentoshi ernaast zit met zijn analyse over de Bitcoin koers.

Veel tegenwind

Als reden voor zijn negatieve sentiment, wijst Pentoshi op een aantal factoren die de Bitcoin koers een tik omlaag kunnen bezorgen. Bijvoorbeeld een aanklacht van de Amerikaanse Department of Justice (DOJ) tegen Binance, die volgens de analist in de lucht hangt.

Verder acht hij ook de aandelenmarkt klaar voor een correctie, nadat deze de afgelopen weken flink omhoog klom. Voor de Amerikaanse S&P 500 voorspelt hij een terugval naar de 4.300 punten, terwijl de index momenteel op 4476 punten handelt.

https://twitter.com/Pentosh1/status/1669795870638735365

Alles bij elkaar ziet Pentoshi tekenen van uitputting en we moeten hem er gelijk in geven dat er momenteel weinig positiefs te melden is over de markt. De Federal Reserve verwacht bijvoorbeeld de rente nog lang op dit verhoogde niveau te moeten houden, wat ook niet meehelpt voor risico-assets als Bitcoin.

Problemen, problemen en problemen

Het eerste echte ‘lichtpuntje’ op de kalender voor Bitcoin is misschien wel de halving, die op dit moment voor april 2024 op de planning staat. Op dat moment halveert de blokbeloning voor Bitcoin miners van 6,25 naar 3,125 Bitcoin en daarmee ook de inflatie van de digitale munt.

Verder is het allemaal niet zo fraai op dit moment. De hoge rentes drukken nog altijd zwaar op de markt en de Amerikaanse economie begint langzaam maar zeker te wankelen.

Iedere week valt het aantal nieuwe werklozen in de Verenigde Staten iets hoger uit dan verwacht, waardoor een recessie een kwestie van tijd lijkt.

Als die recessie komt is het nog maar de vraag hoe sterk Bitcoin zich weet te houden. De kans is meer dan aanwezig dat Amerikanen dan terugvallen op de dollar en assets moeten verkopen om liquide te blijven.

Bitcoin nieuws

Crypto analisten waarschuwen: Bitcoin nog niet uit de gevarenzone
Crypto-analist: Niet bullish over Bitcoin tot koers $70.000 bereikt
Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten