pepe the frog
Altcoin, Pepe Coin

PEPE koers met 20 procent omlaag, wat is er aan de hand?

De PEPE koers donderde vandaag 20 procent omlaag, nadat de ontwikkelaars van het project grote hoeveelheden van de munt richting de beurzen stuurden. In totaal werd er gisteren voor 16 miljoen dollar aan PEPE richting de beurzen gestuurd door de ontwikkelaars. Als gevolg daarvan heerst er nu veel angst binnen de gemeenschap van de munt.

Wat is er gebeurd met PEPE?

Volgens de data van blockchain-app Safe Global stuurde de wallet van het team van PEPE in totaal 16 biljoen tokens (ongeveer 3,8 procent van alle tokens) naar drie beurzen en een niet-geverifieerde wallet. In totaal zou er voor 8,2 miljoen dollar aan PEPE naar OKX gestuurd zijn, voor 6,5 miljoen dollar naar Binance, voor 434.000 dollar naar Bybit en voor nog eens 400.000 dollar naar een onbekende wallet.

Na deze gigantische transactie bracht het team nog een opvallende verandering aan de multi-signature wallet van het team aan. Normaal gesproken waren er 5/8 handtekeningen nodig om PEPE te versturen vanuit de wallet en nu nog maar 2/8 handtekeningen.

Wat dat betreft is het makkelijker om in de toekomst nieuwe transacties in te schieten vanuit de wallet van het team. Dat kan ook verklaren waarom PEPE maar door blijft dalen de afgelopen uren. Voor nu staat er dus al een daling van de koers van PEPE op de borden van ruim 20 procent.

Eerste PEPE-verkoop van het team

Opvallend genoeg markeerde de transacties van gisteren de eerste verkoop van het team achter PEPE. In ieder geval vanuit de multi-signature wallet van het project. Een multi-signature wallet is, zoals je wellicht al hebt begrepen, een wallet waarvoor een x-aantal handtekeningen uit een vooraf vastgestelde pool nodig is.

Bijvoorbeeld twee van de drie handtekeningen. Individuen kunnen dit gebruiken om hun Bitcoin of andere crypto beter te beschermen, maar bedrijven of teams dus ook als het om hun eigen wallets gaat.

Maar deze week markeert in ieder geval een behoorlijk zware terugval voor PEPE, een memecoin waarvan men dacht dat er veel potentie inzat. Sommigen hebben zelfs het idee dat PEPE het in zich heeft om Dogecoin in te halen. Wat het project een gigantische market cap zou opleveren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht PEPE of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Avalanche Foundation lanceert $40 miljoen subsidieprogramma voor ontwikkelaars van L1-blockchains
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Topanalist voorspelt enorme crash voor deze cryptomunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen