PEPE, pepecoin
Pepe Coin

PEPE koers schiet met 27% omhoog terwijl Bitcoin terugvalt na Mt. Gox nieuws

De prijs van Bitcoin bereikte voor het eerst in weken de $65.000 en zelfs iets daarboven. Echter, het nieuws over Mt. Gox zorgde ervoor dat de waarde in slechts enkele minuten met meer dan tweeduizend dollar daalde.

Ondertussen laten verschillende memecoins, met name PEPE, Floki en Dofwifhat, een indrukwekkende prijsstijging zien.

Bitcoin koers is volatiel deze week

Vorige week was een volatiele week voor de Bitcoin-koers. Na een flinke daling herstelde de koers zich aanzienlijk. Hoewel men verwachtte dat het weekend rustiger zou zijn, zorgde een mislukte moordaanslag op de pro-crypto Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump voor grote schommelingen.

De BTC-prijs steeg met enkele duizenden dollars en bereikte voor het eerst in meer dan een week $60.000. Op maandag volgde een nog indrukwekkendere stijging, waarbij BTC naar $63.000 klom, wat een piek van twee weken markeerde. Vandaag zagen we opnieuw een stijging die Bitcoin naar $65.000 bracht.

Dit betekende dat de koers zich met meer dan tienduizend dollar had hersteld sinds de crash van 5 juli. Echter, op dat moment kwam het nieuws naar buiten over Mt. Gox, die miljarden in BTC verplaatste, waardoor de markten angstig reageerden en de koers daalde.

Binnen enkele uren zakte de prijs met tweeduizendvijfhonderd dollar naar $62.500. De marktkapitalisatie daalde naar $1,234 biljoen, terwijl de dominantie ten opzichte van altcoins afnam tot 51,2%.

Memecoins schieten omhoog

Memecoins zijn de grote winnaars van vandaag. De koers van PEPE is met meer dan 26% gestegen, Dogwifhat heeft een indrukwekkende winst van 23% geboekt en de koers van Floki is met 19% gestegen.

Ondanks deze stijgingen ligt de totale marktkapitalisatie van crypto nog steeds boven de $2,4 biljoen, maar deze is met $50 miljard gedaald sinds de piek eerder vandaag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht PEPE of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?