Pepe Token
Altcoin, Pepe Coin

PEPE stijgt 8 procent, kan deze munt jou nog miljonair maken?

De PEPE koers is vandaag met bijna 8 procent gestegen, maar de grote vraag is natuurlijk of deze memecoin jou in 2023 nog miljonair kan maken. Investeren in memecoins als PEPE is een riskante onderneming, omdat er in feite geen fundamentele onderbouwing is voor de waarde van de munten in kwestie. Dat blijkt ook wel uit de data van IntoTheBlock.

Veel investeerders maken verlies op PEPE

Het is met memecoins als PEPE mogelijk om in korte tijd gigantische bedragen te verdienen; maar helaas is de keerzijde ook waar. Op dit moment staan volgens IntoTheBlock slechts 29 procent van alle PEPE-investeerder op een virtuele winst. Ongeveer 5 procent van de investeerders kocht hun PEPE rond de huidige koersen in en 63 procent van alle tokenhouders staat op een verlies.

Met de huidige koers van 0,0….1185 dollar heeft PEPE een market cap van 464 miljoen dollar. Wat dat betreft lijkt de kans klein dat je met een minimale investering in PEPE nog miljonair kunt worden.

Om een investering van 1.000 dollar in PEPE naar een waarde van 1 miljoen dollar te krijgen, moet de munt vanaf hier 1000x over de kop. Dat zou een market cap van 464 miljard dollar opleveren, waarmee PEPE net onder Bitcoin zou komen te staan. Wat dat betreft lijkt dat ZEER onrealistisch, om het maar even zacht uit te drukken.

Ook Shiba Inu gaat door het dak

PEPE is op dit moment overigens niet de enige memecoin die een behoorlijke koersexplosie mag opschrijven. Ook Shiba Inu doet het met een plus van 5,72 procent over de afgelopen 24 uur en zelfs een stijging van 13,39 procent voor de laatste week.

Wat dat betreft lijken memecoins op dit moment weer even in trek. Waar dat precies aan ligt? Dat is lastig te zeggen, dit soort munten zijn misschien wel de minst voorspelbare tokens van de markt; maar dat geeft ze juist hun charme.

De Dogecoin koers kan vooralsnog niet tippen aan die van PEPE en Shiba Inu. Dogecoin staat voor vandaag namelijk op een bescheiden plus van 1,51 procent. Ondanks dat is het nog altijd verreweg de grootste memecoin van de markt met een marktwaarde van 10,5 miljard dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?