peter b
Bitcoin

Peter Brandt voorspelt Bitcoin-prijsstijging naar $135.000 in 2025

Ondanks het vlakke koersverloop van Bitcoin (BTC) in de afgelopen week, blijft de ervaren handelaar Peter Brandt optimistisch over de toekomst van de digitale munt. Hij voorspelt dat de Bitcoin-koers in de tweede helft van 2025 zou kunnen stijgen naar $135.000, wat meer dan een verdubbeling betekent van de huidige waarde.

Brandts optimistische voorspelling is gebaseerd op historische gegevens die aantonen dat Bitcoin vaak aanzienlijke prijsstijgingen doormaakt in de tweede helft van zijn halveringscyclus. Volgens de handelaar zou dit patroon zich opnieuw kunnen voordoen. Hij benadrukt echter dat zijn voorspelling afhankelijk is van één belangrijke voorwaarde: de $48.000-prijsregio. Als de koers onder dit niveau zakt, geeft Brandt aan dat zijn technische analyse ongeldig zal worden.

Vergelijking met goud

Naast zijn positieve blik op Bitcoin vergelijkt Brandt ook de prestaties van de digitale munt met die van goud. Hij merkt op dat Bitcoin het beter doet als waardeopslag in vergelijking met goud. Volgens zijn analyse kan de BTC/goud-verhouding (BTC/XAU) boven de 100 blijven zodra deze grens eenmaal is doorbroken. Dit zou betekenen dat één BTC meer dan 100 keer zoveel waard zou zijn als een ounce (ongeveer 28,35 gram) goud. Op dit moment ligt de verhouding rond de 23, met weerstand rond 32.

Positieve vooruitzichten van Glassnode

De medeoprichters van het blockchain-analyseplatform Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, sluiten zich aan bij de positieve voorspellingen van Brandt. Zij wijzen erop dat de recente koerscorrectie van Bitcoin grotendeels werd veroorzaakt door geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

Ondanks deze tijdelijke daling, benadrukken zij dat de fundamentele factoren van het netwerk nog steeds zeer positief zijn. Zodra de markt zich stabiliseert, verwachten zij dat de prijs van Bitcoin weer aanzienlijk zal stijgen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Jack Mallers: “VS in beste positie om Bitcoin te erkennen en te bezitten”
Macro-guru Dan Tapiero verwacht snel nieuwe Bitcoin all-time high
Matrixport: 8% van de wereldbevolking gebruikt crypto in 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk