dollar bom, inflatie
Bitcoin

Peter Schiff: ‘teveel regulering verergert financiële crisis’

Peter Schiff, een populaire Bitcoin-hater en een voorstander van goud, is van mening dat teveel regelgeving binnen de financiële industrie een slechte zaak is. Volgens Schiff, die zelf zijn bankrekening bij een bank in Puerto Rico gesloten zag worden door overheidsingrijpen, is evenwicht belangrijk.

Bankcrisis en regelgeving

De recente val van grote banken in de Verenigde Staten en de noodzaak van federaal ingrijpen heeft de discussie over de meest effectieve manieren om de afbrokkelende economie te beschermen weer doen oplaaien. De prominente econoom Peter Schiff vergeleek de episode met de financiële crisis van 2008 en stelde vast dat de toenemende regelgeving voor banken bijdraagt aan de verergering van de economische crisis.

Uit een diepere analyse van Silicon Valley Bank (SVB) door een groep economen is gebleken dat bijna 190 banken in de Verenigde Staten het risico lopen op omvallen door een bankrun. Daarbij werd benadrukt dat het monetaire beleid van de centrale banken de banken schade kan berokkenen door de waardevermindering van investeringen zoals staatsobligaties en hypotheken. Dit kan resulteren in verliezen voor de banken.

De financiële crisis van 2008 werd voornamelijk veroorzaakt door de ineenstorting van de huizenmarkt. Schiff gelooft echter dat de crisis werd veroorzaakt door “te veel overheidsregulering”.

Het vinden van het juiste evenwicht tussen regelgeving en bankinstellingen is belangrijk voor Schiff, aangezien de toezichthouders van Puerto Rico nog niet zo lang geleden, op 4 juli 2022, de bank van Schiff hebben gesloten.

Wie is Peter Schiff?

Peter Schiff is een Amerikaanse econoom, financieel makelaar en marktcommentator. Als CEO van Euro Pacific Capital, een effectenmakelaar gespecialiseerd in internationale markten, verschijnt hij vaak als gast bij verschillende financiële nieuwsnetwerken. 

Schiff staat bekend om zijn opvattingen over de economie, vooral zijn overtuiging van de waarde van goud en zijn kritiek op de Federal Reserve en overheidsinterventie op de markten. Hij kreeg veel aandacht vanwege zijn nauwkeurige voorspellingen van de financiële crisis van 2008, waarvoor hij al in 2006 waarschuwde.

Verder staat Schiff binnen de crypto-gemeenschap bekend als iemand die geen hoge pet van Bitcoin en andere cryptocurrency’s op heeft. Al sluit zijn mening vaak wel goed aan bij die van de gemeenschap.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken