Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Door een storing in het pinautomaatsysteem konden klanten in sommige supermarkten en winkels enkel contant betalen. Het betalen met een pinpas was op diverse locaties onmogelijk. De exacte oorzaak van de storing is nog niet vastgesteld. Voorstanders van Bitcoin lachen in hun vuistje. Volgens hen zou dit probleem nooit voorgekomen zijn als we BTC als betaalmiddel hadden gebruikt.
Dinsdagmiddag ontving de website Allestoringen.nl duizenden meldingen van klanten die problemen ondervonden met betalen bij kassa’s. Op Twitter circuleerden foto’s van lange rijen bij diverse supermarkten. De betrokken supermarkten schrijven de problemen toe aan een “externe storing”. Een woordvoerder meldt dat het inmiddels weer mogelijk is om bij de meeste supermarkten te pinnen.
In verschillende winkels zijn mededelingen opgehangen over de pinstoring, waarbij wordt aangegeven dat klanten nog wel contant kunnen betalen. Niet alleen supermarkten, maar ook winkelketen Blokker ondervindt hinder van de pinproblemen. Een woordvoerder meldt dat alle winkels zijn geïnformeerd over de storing, maar dat het niet intern oplosbaar is omdat het probleem bij een extern bedrijf ligt. Hoe lang de storing zal duren, is nog onbekend. De woordvoerder hoopt dat het snel wordt opgelost.
Volgens Betaalvereniging Nederland lijkt het probleem niet te ontstaan bij banken, betaalinstellingen of transactieverwerkers, aangezien er op dit moment geen storingsmeldingen zijn. Echter, de storing kan zich elders in de keten voordoen. Een mogelijke oorzaak zou kunnen liggen bij een telecomprovider, waarvan winkels afhankelijk zijn voor hun pinapparatuur.
Als we Bitcoin als betaalmiddel hadden, zou deze situatie mogelijk anders zijn. Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, wat betekent dat transacties niet afhankelijk zijn van een enkele partij zoals banken of betalingsverwerkers. Hierdoor zouden storingen zoals deze waarschijnlijk minder invloed hebben op het betalingsverkeer. Echter, het is belangrijk op te merken dat cryptocurrencies zoals Bitcoin wel kwetsbaar kunnen zijn voor netwerkcongestie, wat de transactiesnelheid en -kosten zou kunnen beïnvloeden.
De hashrate van Bitcoin bereikt een nieuw hoogtepunt. Leer waarom meer miners zich bij het netwerk aansluiten.
Franklin Templeton overweegt een Bitcoin ETP in Europa te lanceren. Ontdek waarom traditionele vermogensbeheerders steeds vaker crypto omarmen.
De angst in de cryptomarkt stijgt. Ontdek hoe de Crypto Fear and Greed Index het sentiment onder investeerders beïnvloedt.
Op 28 maart zakt de crypto markt flink weg. Bitcoin daalt onder $86.000 en Ethereum verliest meer dan 5% aan waarde.
Elon Musks DOGE-team dringt door tot de SEC te midden van politieke spanningen en cryptovolatiliteit. Wat betekent dit voor toezicht en markten?
Ontdek hoeveel XRP je nodig hebt om miljonair te worden volgens expert Austin Hilton. Inclusief realistische koersdoelen en slimme strategieën.