Bitcoin

Pizza Hut Venezuela gaat Bitcoin accepteren voor taarten

De bekende & wereldwijde pizzaketen Pizza Hut is begonnen met het accepteren van betalingen in Bitcoin in alle winkels in Venezuela.


Ruim 20.000 bedrijven en winkels die crypto-betalingen accepteren

Om dit mogelijk te maken is Pizza Hut een samenwerking aangegaan met het cryptocurrencydienstenbedrijf ‘CryptoBuyer’. Door deze samenwerking kunnen alle Pizza Hut winkels in het Zuid-Amerikaanse land nu crypto’s zoals Bitcoin (BTC) gebruiken om te betalen voor eten en/of drinken.

Betalingen in de vorm van cryptocurrency worden enorm gestimuleerd in Venezuela. Inmiddels zijn al ruim 20.000 bedrijven en winkels in het land die dergelijke betalingen accepteren, en dit aantal groeit nog altijd.

Pizza Hut wordt in het land dan ook echt gezien als een winkel voor dagelijkse levensbehoeften, die nu gebruik maakt van nieuwe benaderingen en nieuwe technologieën om de consument beter te ondersteunen. Alhoewel verwacht wordt dat dit betaalmiddel voornamelijk door jongeren gebruikt gaat worden, is het een enorme stap in de goede richting. Verwacht wordt dan ook dat nog veel meer bedrijven en winkels snel zullen volgen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Welke crypto’s worden geaccepteerd?

Door de samenwerking met CryptoBuyer, worden nu diverse cryptocurrencies geaccepteerd bij de Venezolaanse tak van Pizza Hut. Klanten kunnen hierdoor betalen met Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Dai (DAI), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Tether (USDT) en CryptoBuyer’s eigen token: XPT. Hiermee accepteert de pizzaketen nu door de samenwerking een groot aantal cryptocurrencies.

Dit is niet de eerste keer dat een pizzaketen nu cryptocurrency accepteert als betaalmiddel. Het is zelfs misschien wel één van de bekendste verhalen, het bestellen van 2 pizza’s voor Bitcoin in 2010. In mei 2010 bestelde destijds de programmeur ‘Laszlo Hanyecz’ voor het eerst pizza’s (2) met Bitcoin als betaalmiddel. Destijds betaalde de programmeur 10.000 BTC voor deze 2 pizza’s. Als hij deze BTC simpelweg bewaard had, was dit nu zo’n $180 miljoen waard. Toch een enorme misloper.


Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins