Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

PlanB voorspelt: Bitcoin koers zal stijgen tot $5 miljoen tussen 2028 en 2032

De Nederlandse analist PlanB voorspelt op basis van zijn Stock-to-Flow model een Bitcoin koers van 500.000 dollar voor de cyclus van 2024-2028 en een Bitcoin koers van 5 miljoen dollar voor de cyclus van 2028-2032. Het model van PlanB is gebaseerd op de halving en die is momenteel nog 14 dagen van ons verwijderd.

Mogen we ons op basis van het model van PlanB opmaken voor een vervolg van de bullmarkt voor Bitcoin?

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Bullish tot het einde van de Amerikaanse dollar

PlanB voorspelt dat Bitcoin exponentieel blijft groeien totdat 50 procent van de wereld de digitale munt heeft geadopteerd. “Op dat punt zitten we mogelijk in de ‘einde van de Amerikaanse dollar’ periode, waarin de dollar bijna waardeloos is en iets anders de primaire rekeneenheid van het financiële systeem is”, aldus een zeer optimistische PlanB.

De komende halving van Bitcoin betekent volgens PlanB en zijn Stock-to-Flow model dat de digitale munt richting de “volgende fase” gaat, waarin het qua schaarste voorbij goud en vastgoed schiet.

Dit baseert zijn model op de Stock-to-Flow waarde van Bitcoin. Die bereken je door de bestaande hoeveelheid Bitcoin te delen door de jaarlijkse productie. Momenteel ligt die van Bitcoin op ~56,6 en na de volgende halving schieten we de scores van goud en vastgoed voorbij.

In theorie maakt dat Bitcoin “zeldzamer” dan goud en vastgoed, waardoor we de koers volgens het model van PlanB exponentieel moet groeien. Hij voorspelt als het ware dat Bitcoin de marktwaarde van goud en vastgoed gaat opeten, omdat Bitcoin straks schaarser is dan die asset-klassen.

Voor deze cyclus moet dat een Bitcoin koers van 500.000 dollar opleveren, terwijl de in de volgende cyclus richting de koers van 5 miljoen dollar zouden moeten schieten.

Is een Bitcoin koers van $5 miljoen realistisch?

Het is nog maar de vraag in hoeverre een Bitcoin koers van 5 miljoen dollar realistisch is. Vooralsnog heeft Bitcoin immers al moeite om zijn oude all-time high van 69.000 dollar definitief te doorbreken.

Dat de Amerikaanse dollar mogelijk grote problemen te wachten staat is wel duidelijk.

De onderstaande collage van vier grafieken van de Bank of America vat de situatie voor de Amerikaanse dollar goed samen.

De enorme staatsschuld van ~34,5 biljoen dollar betekent dat de Amerikaanse overheid jaarlijks enorme kapitalen verliest aan rentebetalingen over die schuld.

Op hetzelfde moment is de rente die de Amerikaanse centrale bank hanteert enorm gestegen, waardoor de Amerikaanse overheid een steeds groter deel van zijn schulden moet herfinancieren op basis van die hoge rentes.

Het resultaat? De rentekosten lopen verder op en de jaarlijkse begrotingstekorten nemen toe, waardoor de schulden groeien en vervolgens de rentekosten weer oplopen. Wat dat betreft lijkt de Amerikaanse dollar in een lastig parket te zitten vanwege een zogenaamde negatieve schuldspiraal.

Als Amerika daar niet uit kan komen, dan kan dat desastreuze gevolgen hebben voor de toekomstige waarde van de dollar, waardoor investeerders zich moeten “verstoppen” in schaarste. Het model van PlanB suggereert dat de schaarste van Bitcoin na de volgende halving ongeëvenaard is.

Op basis daarvan is het in theorie mogelijk dat investeerders zich in toenemende mate verstoppen in de schaarste van Bitcoin.

Maakt dat een Bitcoin koers van 5 miljoen dollar per munt mogelijk? Dat is lastig te zeggen. Duidelijk is wel dat we in theorie met een heel bullish scenario te maken hebben voor Bitcoin.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten