Bitcoin donatie
Bitcoin

PlanB: Laatste kans om Bitcoin onder de $70.000 te kopen?

Als we de populaire Nederlandse analist PlanB mogen geloven, dan staat Bitcoin aan de vooravond van een meteorische stijging. Om die reden roept de analist ook dat deze periode de laatste kans is om Bitcoin onder de 70.000 dollar te kopen. Hij spreekt op Twitter van “2017-achtige vibes.”

Vierde rode stip voor Bitcoin

Op het moment van schrijven noteert Bitcoin zijn vierde rode stip in de grafiek van PlanB. De Bitcoin koers lag in 2017 rond de 1.200 dollar op het moment van die stip in de grafiek. In datzelfde jaar wist Bitcoin nog naar het koersniveau van 20.000 dollar te stijgen.

Verder kijkt PlanB ook naar verschillende varianten van de gerealiseerde prijs van Bitcoin. Deze indicator meet in feite op welke koersen bepaalde cohorten van investeerders zijn ingestapt.

PlanB laat drie verschillende variaties van deze metriek zien (5 maanden, 2 jaar en de totale gerealiseerde prijs). Bitcoin handelt momenteel boven alledrie deze indicatoren, wat volgens PlanB betekent dat we niet lang meer op deze koersen zullen handelen.

“Is dit de laatste kans om Bitcoin onder de 70.000 dollar te kopen?” zo vraagt PlanB zich af.

Bitcoin kan later in 2024 “verticaal” gaan

Gebaseerd op de historische correlatie tussen de omzetten van Bitcoin miners en de prijsactie, kan de digitale munt later in 2024 “verticaal” gaan. Daarmee zouden ook de omzetten van de miners weer herstellen van de klap die de halcing gaf.

“Historisch gezien herstelt de omzet van Bitcoin miners zich 2 tot 5 maanden na de halving. Daarna gaat de Bitcoin koers verticaal”, aldus PlanB.

Op dit moment is er nog geen sprake van die verticale fase. Bitcoin staat voor vandaag met 0,50 procent in het rood en handelt daarmee op een koers van 66.700 dollar.

Na de opleving van afgelopen week lijkt de koers rond dit niveau tegen een weerstand aan te lopen. Als de bulls die weten op te eten, dan zit er mogelijk nog meer in het vat voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli