Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

PlanB voorspelt Bitcoin koers van $524.000 tijdens volgende bullrun

De populaire Nederlandse analist PlanB voorspelt voor de volgende bullrun van Bitcoin een koers van 524.000 dollar. Overigens is die koers geen zekerheid, want op basis van zijn analyse geeft de populaire analist een koersrange van 65.000 tot 524.000 dollar. Zo is het voorspellen van de koers natuurlijk wel heel makkelijk…

Maar op basis waarvan denkt hij dat een Bitcoin koers van 524.000 dollar tot de mogelijkheden behoort?

Analyse lijkt niet helemaal te kloppen

De cijfers die PlanB voor de Bitcoin koers publiceert voor de komende vier jaar zijn een beetje optimistisch.

Als je goed kijkt zie je namelijk dat we de dieptepunten van 2016 ($256), 2020 ($4.000) en 2024 ($16.000) met een factor 4 moeten vermenigvuldigen om het potentiële hoogtepunt te berekenen.

Als we 65.000 dollar met 4 vermenigvuldigen, dan komen we op 260.000 dollar uit en niet op de 524.000 dollar die PlanB hier claimt.

De analist erkent dat ook in de bovenstaande tweet, maar geeft aan dat de huidige cyclus (rood) relatief laag gescoord kan hebben vanwege COVID-19, het algehele verbod in China en oorlog/inflatie.

Het is volgens hem mogelijk dat de volgende cyclus weer ‘normaal’ wordt, waardoor er in theorie nog veel hogere koersen mogelijk zijn.

Wat zijn de verwachtingen voor Bitcoin voor 2023?

We hebben nog een paar weken te gaan tot het einde van het jaar en Bitcoin staat er momenteel florisant voor. Het jaar 2023 is tot op heden fantastisch verlopen voor de digitale munt met een stijging van ongeveer 120 procent vanaf het begin van het jaar gemeten.

Dat neemt niet weg dat er nog veel spektakel voor ons in het verschiet kan liggen. Aan de ene kant is er nog steeds de kans dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) plotseling de Spot Bitcoin ETF goedkeurt, terwijl er aan de andere kant nog een recessie boven de markt hangt.

Zodoende kan het op de korte termijn echt alle kanten op voor de grootste digitale munt van de markt. Maar als het aan PlanB ligt gaan we dus vooral het noorden opzoeken als het over de koers gaat (omhoog dus).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt