Cryptocurrency

Cryptocurrency

Platform van Hqlax gaat zich focussen op institutionele beleggers

Onlangs heeft de Nederlandse multinationale bank ING een geheime investering gedaan in Hqlax, een getokeniseerd effectenbedrijf.


Langst bestaande strategische partner

Volgens Nick Short, de COO van Hqlax, is de ING bank ‘een van e langst bestaande strategische partners’ van het bedrijf. De bedrijven hebben naar verluidt al ruim twee jaar samengewerkt in de ontwikkeling en het testen van het getokeniseerde effectenplatform van Hqlax.

Deze samenwerking is naar verluidt al begonnen in 2017, waarbij Hqlax een nieuw initiatief lanceerde met het doel om DLT-gedreven oplossingen te ontwikkelen voor efficiënter en kosten-effectiever liquiditeitsbeheer en onderpandbeheer in wereldwijde markten voor effectenfinanciering. Dit wou het bedrijf gaan bereiken door samenwerkingen aan te gaan met het blockchainbedrijf ‘R3’ en vijf verschillende banken, waaronder ook de ING.


Succesvol getest

Het platform is al met succes getest. Zo heeft de ING in 2018 een live transactie op het platform van Hqlax uitgevoerd van bijna $28 miljoen, en met succes. Hierna werd het platform echter nog verder ontwikkeld voordat het in december 2019 officieel live ging. Het blockchain team van de ING ontwikkelde destijds de eerste applicatie van het platform.


Beheer onderpand(en)

Beleggers kunnen op het platform eenvoudig onderpanden beheren en herverdelen door eigendom van tokenized securities op de blockchain uit te wisselen, zonder verplaatsing van de onderliggende activa nodig te hebben. Hierdoor faciliteert het platform eigenlijk een efficiënter onderpandbeheer voor zowel hoogwaardige liquide middelen als niet hoogwaardige liquide middelen. Het platform zou het ook veel eenvoudiger moeten maken om meerdere onderpanden te beheren, waardoor veel tijd en onnodige stress kan worden bespaard.

Volgens Nick Short, de COO van het bedrijf, zal Hqlax zich uitsluitend op institutionele klanten gaan targetten. Hierbij benadrukt het bedrijf geen plannen te hebben voor de reguliere markt.


Rest van 2020

De plannen voor de rest van 2020 zijn voor Hqlax duidelijk. Allereerst wil het bedrijf dit jaar meerdere financiële instellingen op het platform installeren, waar het bedrijf momenteel al mee bezig is. Ook is Hqlax van plan om meer bewaarlocaties toe te voegen, waaronder bij J.P. Morgan. Tot slot is het bedrijf van plan om haar producten uit te breiden, om zo meer ‘pijnpunten’ voor instituten op de effectenleningmarkten op te lossen.


Wat gebeurt er in cryptowereld

Eerder vandaag werd bekend dat iemand op de populaire cryptocurrency Binance enorm veel geluk had in een flinke crash van de cryptocurrency Chainlink (LINK). Zo kon deze persoon ongeveer 900.000 LINK-tokens aanschaffen voor slechts $0,0001 per stuk. Wil jij hier meer over weten? Kijk dan even naar dit artikel.

De cryptocurrency Bitcoin (BTC) lijkt hetzelfde te reageren op goud in deze Corona-crisis. Ook verwacht analist Pompliano dat zowel BTC als goud het goed zullen gaan doen in deze zware tijden. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel!


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten