Bitcoin (BTC) ETF
Bitcoin

‘Politieke druk houdt Spot Bitcoin ETF tegen’

Mike Belshe, de CEO van crypto exchange BitGo, denkt dat niet de wet, maar politieke druk de komst van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF tegenhoudt. In een nieuw interview met Kitco News zegt Belshe er het volgende over: “Het is een politiek spel en geen kwestie van het recht. Dat is waarom het heel moeilijk is om te voorspellen wanneer de Spot Bitcoin ETF nu echt komt”, aldus Belshe.

Politieke druk op Bitcoin

Het argument van Mike Belshe over het tegenhouden van de Spot Bitcoin ETF in Amerika is er een die we sinds de begindagen voorbij zien komen. Vanwege de decentrale (en daarmee oncontroleerbare) aard van Bitcoin verwachten veel mensen dat overheden tegen de digitale munt zijn.

De Verenigde Staten in het bijzonder, omdat zij degene zijn die de wereldreservemunt uitgeven en Bitcoin zou daar weleens een bedreiging voor kunnen vormen. Op dit moment is daar echter nog verre van sprake van.

Bitcoin fungeert nog helemaal niet als betaalmiddel, waardoor het praktisch onmogelijk is om een scenario te zien waarin het de Amerikaanse dollar vervangt.

Als Store of Value vormt Bitcoin wellicht een bedreiging voor fiatgeld, maar in principe was goud dat ook altijd al. Bitcoin is op sommige punten misschien beter dan goud, maar politieke druk is misschien wat ver gezocht in deze kwestie.

Belshe pleit voor duidelijke regels

Net als vele andere grote namen binnen de crypto-industrie, pleit Belshe voor duidelijke regels in de Verenigde Staten. “Meteen nadat President Biden werd verkozen in de Verenigde Staten riep Senator Elizabeth Warren dat ‘we alle crypto troep zullen ontmantelen’ en ze moedigde Biden aan om dat te doen”, aldus Belshe.

Dat zijn inderdaad uitspraken die een industrie niet helpen en het vertrouwen in de industrie weinig goed doen. Al is er ook wel een argument te maken voor de uitspraken van Warren. Er zit nu eenmaal veel troep in de industrie, maar er zijn ook goede dingen te vinden.

Over Bitcoin kunnen we na 14 jaar zeggen dat het doet waar het door Satoshi Nakamoto voor gemaakt is. Daarbij is het bijzonder te noemen dat het voor 500 miljard dollar aan kapitaal wist aan te trekken, zonder dat er een bedrijf achter Bitcoin zit.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%