Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Polkadot stijgt 42% vooruitlopend op zijn langverwachte parachain auction

De prijs van Polkadot stijgt naar nieuwe hoogtepunten vanwege de groeiende opwinding voor de komende parachain veilingen.


Nieuw prijsrecord voor Polkadot

Gisteren begon het koopvolume van Polkadot ineens flink te stijgen. Hierdoor bereikte de prijs naar een nieuw record van $42,28. Als we de grafiek bekijken dat zien we dat DOT op 19 februari een swing low bereikte op een prijs van $29,36 voordat het een uitbraak van 44% zag die de prijs naar een nieuw hoogtepunt bracht.

Polkadot 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

De opwinding blijft zich ontwikkelen in het Polkadot ecosysteem voorafgaand aan de aanstaande parachain veilingen. Hiermee kan het Polkadot netwerk namelijk verbinding maken met andere gevestigde netwerken zoals Bitcoin en Ethereum. Het mechanisme waarmee gegevens worden overgedragen tussen verschillende blockchains wordt “cross-chain message passing-lite” genoemd. Dit mechanisme word momenteel afgerond tijdens de rococofase van de roadmap van het project.

Zodra de code volledig is gecontroleerd, is het tijd voor het bestuur van Polkadot om te stemmen over het inschakelen van parachainfunctionaliteit. Deze zal gevolgd worden door een stemming om slotveilingen te starten om nuttige parachains toe te voegen.


Aandacht op sociale media nam toe vóór de piek

De flinke koersstijging van de munt ging gepaard met een stijgende interesse op social media. Vlak voor de prijspiek was al een piek in social media volume te zien. Het tweetvolume van DOT steeg op 16 februari namelijk met meer dan 102%.

De introductie van parachains zal Polkadot dichter bij zijn doel brengen om het go-to-platform te worden voor interoperabiliteit en cross-chain overdracht van gegevens. Daarnaast zal het ook helpen bij de lange termijn doelstelling om een volledig gedecentraliseerd en privé web te creëren dat wordt gecontroleerd door zijn gebruikers.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten