Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Polkadot stijgt met 20% nu BTC dominantie daalt

Verschillende altcoins hebben de afgelopen dagen geweldige winsten geboekt. Vooral de prijsstijging van Polkadot springt in het oog. De DOT koers is in de afgelopen 24 uur tijd namelijk met 20 procent gestegen.


Bitcoin dominantie blijft dalen

Het onvermogen van Bitcoin om de $60.000 grens te overwinnen, heeft ervoor gezorgd dat de grootste cryptomunt de afgelopen weken een groot deel van zijn dominantie heeft verloren. De dominantie is namelijk gedaald tot zijn laagste punt in 7 maanden tijd en ligt nu onder de 60%. Dit zorgt ervoor dat analisten beginnen te roepen dat de ‘altseason’ aangebroken is.

In de afgelopen dagen heeft BTC een aantal keren geprobeerd de psychologische grens van $60.000 te doorbreken, maar steeds wanneer het leek te lukken zakte de prijs weer terug. Het oponthoud van BTC in combinatie met het feit dat altcoins record na record breken hebben ervoor gezorgd dat de dominantie terug is gezakt tot 58,6%. Dat is het laagste punt sinds half september 2020.

Bitcoin dominantie zakt terug – Bron: Tradingview

De opmars van Polkadot

De afgelopen dagen waren dus geweldig voor de altcoin-markt. Ethereum leidde het optimisme in door gisteren de psychologische $2.000 te doorbreken en vervolgens direct een nieuwe All Time High neer te zetten.

Al gauw begonnen ook andere altcoins flinke winsten te boeken. Zo boekt Litecoin vandaag een winst van 4,5%, Ripple van meer dan 8% en Uniswap van 9,3%. Desalniettemin is Polkadot de grootste winnaar met een enorme stijging van 20%. Door deze prijsstijging heeft DOT zijn ATH verhoogd naar $46,50 en werd het zelfs even de op 3 na grootste crypto ter wereld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten