Altcoin Nieuws, Polygon Nieuws

Polygon koers stijgt naar $1,17 – Analisten verwachten verdere stijging

De prijs van Polygon (MATIC) is de afgelopen week enorm gestegen en handelt nu tegen een koers van $1,17. Beleggers zijn zeer optimistisch over de munt sinds deze de $1 grens heeft overschreden. Door de solide on-chain ontwikkelingen die het positieve sentiment voor MATIC versterken, verwachten analisten dat de prijs de komende dagen of weken nog meer zal stijgen.

Het succes van de hard fork

Het officiële Twitter-account van Polygon meldde in de Weekly Briefing positieve resultaten in het ecosysteem. De samenvatting van de week bevestigde het succes van de hard fork, die gericht is op het verbeteren van de gebruikerservaring door het verminderen van reorganisaties (reorgs) en gas-pieken. De vermindering van gaspieken zou namelijk zowel gebruikers als ontwikkelaars in staat stellen te besparen op de gaskosten. Dit komt omdat de tariefstijgingen in tijden van vraag een stuk soepeler zouden verlopen.

Meer goed nieuws voor het Polygon netwerk

Er is meer goed nieuws te melden rondom Polygon. Fractal, een platform voor Web3-game-ontwikkeling, heeft namelijk aangekondigd zijn bereik in de game-industrie verder uit te breiden door naar het Polygon netwerk te komen.

Daarnaast staat ook de zkEVM-upgrade van Polygon staat voor de deur; Sandeep Nailwal, mede-oprichter van Polygon Labs, heeft recentelijk gepost dat er al een lanceringsdatum is bepaald. De zkEVM-upgrade is een schaaloplossing om de compatibiliteit van bestaande smart contracten, die op het Ethereum-netwerk zijn gebouwd, te verbeteren.

MATIC koers kan veel verder stijgen

Het is duidelijk dat Polygon’s MATIC token goed presteert. Maar kunnen beleggers profiteren van het opgebouwde momentum? Analisten denken van wel. Momenteel verhandeld de munt rond het belangrijke weerstandsniveau van $1,16 – $1.18. Als de munt boven dat niveau sluit, kunnen de MATIC-bulls de rally voortzetten of proberen om te consolideren boven de $1,17. Als dat niet lukt, zal MATIC mogelijk terugkeren naar een waarde onder $1 of rond de ondersteuningszone van $0,9493.

MATIC heeft de afgelopen week goede resultaten laten zien, met een recente stijging van bijna 15% in de afgelopen 7 dagen. Ook de komende week is de kans vrij groot dat de prijsstijging zich door zal zetten. De koers ligt op het moment van schrijven rond de $1,17 en heeft zelfs eventjes boven de $1,18 gehandeld vandaag. Wat de toekomst zal brengen is natuurlijk nog onduidelijk, maar dat er veel vertrouwen is in de MATIC token is wel duidelijk.

Altcoin nieuws

Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro gearresteerd
Centrale bank van Verenigde Arabische Emiraten tekent deal voor CBDC-strategie
SEC klaagt Tron-oprichter Justin Sun aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin