Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin

Populaire analist: ‘Bitcoin kan nieuwe bullmarkt ingaan’

De populaire analist Dave the Wave zegt dat hij aanwijzingen ziet dat Bitcoin weleens aan een nieuwe bullmarkt kan beginnen. Dave the Wave ziet veel “lange termijn indicatoren” op groen springen. In een nieuwe publicatie deelt hij met zijn 137.000 volgers dat hij de wekelijkse MACD van Bitcoin in de gaten zou houden als hij een “man van gokjes” was.

Moving Average Convergence Divergence

De afkorting MACD staat voor moving average convergence divergence en is een populaire tool binnen de technische analyse. Analisten gebruiken deze indicator om de richting en kracht van de trend te bepalen. De indicator is vooral populair vanwege zijn eenvoud en bruikbaarheid bij het identificeren van trendrichtingen en trendsterkte.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkele indicator perfect is en dat er altijd risico’s verbonden zijn aan het gebruiken van dit soort hulpmiddelen. Dave the Wave weet in de grafiek zes momenten te identificeren waarop de wekelijkse MACD bullish werd, net voordat Bitcoin aan een nieuwe koersopleving begon.

Met de bovenstaande grafiek insinueert Dave the Wave dat er weleens een hele bullish periode aan kan komen voor Bitcoin. Als hij gelijk krijgt, dan moeten we op de korte termijn dus weer een koersexplosie van Bitcoin zien, die ons in ieder geval boven de 30.000 dollar brengt.

Bitcoin versus goud

Als Dave the Wave naar de lange termijn kijkt, dan is het volgens hem vooral zinvol om de Bitcoin koers met goud te vergelijken, in plaats van Amerikaanse dollars. Over een tijdsperiode van 20 jaar heeft Bitcoin het volgens de analist in zich om dezelfde market cap als goud te bereiken.

Als Bitcoin erin slaagt om dat niveau te bereiken, dan zou de koers vanaf het huidige punt nog ongeveer 22 keer over de kop gaan. Dat zou de Bitcoin koers vanaf het huidige niveau naar een koers van om en nabij de 616.000 dollar optillen.

“Het is het beste om te zeggen dat 1 Bitcoin op termijn gelijk zou kunnen staan aan 400 ons goud”, aldus een zeer optimistische Dave the Wave. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de koers van 28.000 dollar, waardoor die waarde van 400 ons goud nog redelijk ver weg is.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen