Bitcoin stijgt
Bitcoin

Populaire crypto analist blijft optimistisch over Bitcoin ondanks koersdalingen

De populaire analist Ali Martinez is extreem bullish over Bitcoin. Hij ziet namelijk een positief signaal, dat in augustus 2023 voor het laatst gezien werd. Destijds vond Bitcoin op 56.600 dollar een lokale bodem, om vervolgens weer aan nieuwe stijgingen te beginnen.

Grote kans om de dip te kopen?

Als je het aan Martinez vraagt, dan vormt dit een grote kans om de dip te kopen met Bitcoin. Volgens de analist is de Relative Strength Index (RSI) in het “oververkocht gebied” gekomen.

Iedere keer dat we dat op de dagelijkse grafiek zagen de afgelopen twee jaar, duurde het niet lang voordat de Bitcoin koers 60% hoger stond, zo claimt Martinez.

De RSI is een zogenaamde momentum-indicator uit de technische analyse. Scores van 0 tot 30 betekenen dat Bitcoin “oververkocht” is en impliceren volgens Martinez dat een bodem dichtbij is.

Het is natuurlijk te kort door de bocht om daar een volledige strategie omheen te bouwen, maar het is in ieder geval een “positief” signaal. Dat Bitcoin nu oververkocht is, betekent natuurlijk niet dat we nog verder kunnen dalen.

Zie dit soort indicatoren en getallen dus zeker niet als een soort exacte wetenschap.

Nog meer steun voor de Bitcoin koers

Naast de RSI, ziet Martinez ook positieve signalen in de Market Value to Realized Value (MVRV) van Bitcoin. De MVRV vergelijkt de huidige market cap met de gerealiseerde market cap.

De gerealiseerde market cap berekenen we door de gemiddelde inkoopprijs van alle Bitcoin te berekenen (wat was de Bitcoin koers op het moment dat alle Bitcoin voor het laatst van adres wisselden op de blockchain).

“Sinds februari 2023 is de MVRV van Bitcoin op 4 momenten naar -8,40% gezakt. Dat veroorzaakte koersexplosies van 63%, 100%, 92% en 28%. Op dit moment handelt de Bitcoin koers onder de 60.000 dollar (dit was dus gisteren) en de MVRV van -8,96% kan weleens het ideale moment zijn om de dip te kopen”, aldus Martinez.

Wat denken jullie? Zijn de koersdips van Bitcoin binnenkort voorbij of blijven we nog even in de huidige range handelen met de digitale munt?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen