Bitcoin red
Bitcoin

Populaire analist waarschuwt voor koersdalingen Bitcoin

De populaire crypto-analist Ali Martinez waarschuwt voor koerdalingen voor Bitcoin. Volgens de analist kan het momentum dat Bitcoin nu heeft weleens onvoldoende zijn om de stijgingen door te zetten. De Bitcoin koers blijft namelijk stijgen, maar de groei van het netwerk wordt langzaam minder.

Het verschil tussen de koersstijgingen en de afnemende groei van het netwerk is volgens Martinez een “rode vlag” voor Bitcoin.

Te weinig momentum voor opwaartse trend

Met de bovenstaande grafiek probeert Martinez te laten zien dat er een te groot verschil is tussen de groei van de koers en de toename in het gebruik van het netwerk.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat er veel mensen zijn die het netwerk überhaupt niet gebruiken, maar wel Bitcoin kopen. Dit zijn vooral mensen die op beurzen actief zijn en grote investeerders die via institutionele platforms of producten hun Bitcoin aanschaffen.

Op die manier kan er een divergentie ontstaan tussen die twee statistieken, maar Martinez heeft gelijk dat het een puntje is om in de gaten te houden.

Als Bitcoin wegzakt, dan is het volgens hem belangrijk om de koersen van 34.300 en 30.200 dollar in de gaten te houden. Daar ligt volgens hem een kritiek “vraagpunt” voor Bitcoin.

Bitcoin in het groen

Vandaag lijkt Bitcoin echter geen last te hebben van het momentum-verlies waar Ali Martinez voor waarschuwt. De koers staat vandaag een stevige 4,36 procent in de plus, wat een market cap van 730 miljard dollar en een Bitcoin koers van 37.361 dollar oplevert.

Daarmee zit Bitcoin zelfs dichtbij de hoogste koers van het jaar. Wat denk jij? Kunnen de bulls de Bitcoin koers binnen nu en een paar dagen over de grens van 38.000 dollar heentillen?

Dat zou een bevestiging zijn dat het bullish momentum nog allesbehalve verdwenen is. Maar het begint er steeds meer op te lijken dat er iets bijzonders nodig is om dat voor elkaar te krijgen.

Bijvoorbeeld de definitieve goedkeuring van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’