Crypto analist
Bitcoin

Bekende econoom: Dit is waarom Bitcoin gaat stijgen de komende 12 maanden

Macro-econoom Luke Gromen zegt dat hij Bitcoin de komende maanden ziet stijgen als gevolg van de gunstige macro-economische omstandigheden voor de digitale munt. In een nieuw interview wijst Luke Gromen onder andere naar de staatsschuld van Amerika, die ondertussen richting de 35 biljoen dollar groeit.

Maar waarom is dit een probleem voor Amerika en goed voor Bitcoin?

Inflatie is onvermijdelijk

Luke Gromen stelt in de podcast dat de Amerikaanse centrale bank niets kan doen aan een nieuwe opleving van de inflatie.

Die volgende inflatiegolf zal investeerders uiteindelijk naar store of value assets als Bitcoin pushen, om zichzelf te beschermen tegen de geldontwaarding; zo is de overtuiging van Gromen.

“Ik ben heel bullish over Bitcoin voor de komende zes tot 12 maanden, tactisch en strategisch. Het maakt niet meer uit of de Amerikaanse centrale bank de rente ophoogt of verlaagt. Naar mijn mening gaan de inflatie en de begrotingstekorten stijgen.

De enige manier waarop dat niet zou gebeuren is bij een zwakke Amerikaanse dollar. Dan zul je zien dat de tekorten lager worden.

Mijn keuzes zijn dus: hogere rentes en meer inflatie, lagere rentes en meer inflatie of lagere tekorten met een zwakkere dollar en dus meer inflatie (geldontwaarding)”, aldus Gromen.

Volgens Gromen is er niets wat de Amerikaanse centrale bank aan de inflatie kan doen en dat maakt hem bullish over Bitcoin.

Hogere rentes zorgen voor meer inflatie?

In zijn verhaal roept Luke Gromen ook dat hogere rentes voor meer inflatie zullen zorgen. Maar hoe gaat dat gebeuren? Volgens hem heeft dat alles te maken met die staatsschuld van bijna 35 biljoen dollar.

Als de rente op dit verhoogde niveau blijft, dan stijgen de rentekosten en moet de Amerikaanse overheid meer geld lenen. Daardoor komen er meer dollars in omloop en dat moet uiteindelijk voor de inflatie zorgen die Gromen voorspelt.

Zodra we die ontwikkeling zien verwacht Gromen een vlucht naar schaarste, die grotendeels bij Bitcoin zal eindigen. Om die reden is hij dan ook heel bullish over de digitale munt. Tot nu toe lijkt hij gelijk te krijgen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 6 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017