Ripple, xrp
Ripple

Populaire handelaar aast op twee altcoins tijdens correctie

De populaire pseudonieme handelaar DonAlt heeft twee altcoins op het oog tijdens de correctie die we momenteel zien. DonAlt vergaarde in 2022 en 2023 populariteit door vrijwel exact de bodem van Bitcoin te voorspellen en daar vol van te profiteren. Nu is het volgens hem een wijs idee om te investeren in Litecoin (LTC) en XRP.

Focus op een goed narratief

Terwijl een groot deel van de markt momenteel gigantisch in de problemen zit, is het volgens DonAlt slim om te investeren in munten met een goed narratief. Eén van de munten die aan dat vereiste voldoet is volgens hem Litecoin.

Dat is niet gek, want voor Litecoin staat de halving op het programma voor augustus. Met de halving gaat de bloksubsidie voor miners door de helft, waarmee dus de inflatie van het project halveert.

Daardoor neemt de relatieve schaarste van Litecoin toe en is het volgens DonAlt dus interessant om te wachten op koersstijgingen voor het kleine broertje van Bitcoin. In het geval van XRP wijst hij op de rechtszaak tegen de SEC, die op zijn einde begint te lopen.

Chainlink en Cardano

Twee projecten die op dit moment door het putje gaan zijn Chainlink (LINK) en Cardano (ADA). “Als je naar Chainlink kijkt staat het project bijna weer op het dieptepunt van 2022. Dat is alsof Bitcoin weer op 15.000 dollar zou staan en het is een munt met een grote aanhang. Hetzelfde geldt ook voor ATOM”, aldus DonAlt.

Verder haalt hij ook ADA aan, dat zwaar onder druk staat door de aanval van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de industrie.

Voor nu is het volgens hem echter niet interessant om deze munten te kopen, omdat het narratief dat bij Litecoin en XRP wel aanwezig is ontbreekt. Al ligt de focus van de markt nu vooral even op de Amerikaanse Federal Reserve (de centrale bank).

Die presenteren op woensdag 14 juni weer een nieuw rentebesluit en de verwachting is dat ze op de pauzeknop drukken. Dat zou betekenen dat de economie en de markt eindelijk weer even op adem kunnen komen na een jaar van agressieve renteverhogingen.

Ripple nieuws

Zorgen om Ripple en XRP: Waarom ze ongegrond zijn
Dit is waarom Ripple (XRP) één van de meest verhandelde Crypto’s is
XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit