PEPE, pepecoin
Altcoin, Pepe Coin

Populaire memecoins zoals PEPE diep in de min: gemiddeld 63% verlies

Dit jaar waren memecoins op verschillende momenten het middelpunt van de aandacht. Toch blijkt die hype vaak van korte duur, wat nu duidelijk zichtbaar is in de koersen. De grootste memecoins staan gemiddeld maar liefst 63% lager dan hun pieken, wat de onderliggende risico van deze munten benadrukt.

Memecoins staan diep in de min

Dat meldde blockchain-analyseplatform Lookonchain vorige week op socialmediaplatform X. Het gaat om de tien grootste memecoins op basis van marktkapitalisatie: Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Pepe (PEPE), Dogwifhat (WIF), Bonk (BONK), Floki (FLOKI), Brett (BRETT), Popcat (POPCAT), BOOK OF MEME (BOME) en Cat in a dogs world (MEW).

Deze lijst aan tokens staan gemiddeld 63,73% lager dan hun respectievelijke pieken. Het op Solana (SOL) gebaseerde POPCAT doet het het minst door 43,77% onder water te staan, terwijl BOME – dat eveneens draait op het Solana netwerk – de meeste klappen heeft geïncasseerd en maar liefst 79,48% lager staat dan zijn piek.

Lookonchain heeft bovendien inzicht gegeven in de maximale dalingen van de tokens, gemeten vanaf hun hoogste prijs tot het laagste niveau dat ze hebben bereikt. Schokkend genoeg ligt dit bij de meeste tokens in de 90%. DOGE heeft de minste daling ervaren van 74,64%, terwijl BONK op zijn dieptepunt maar liefst 99,63% lager stond dan de piek. Gemiddeld hebben de tien memecoins een daling van 92,85% moeten doorstaan.

Memecoins zijn gevoelig voor hype

Memecoins zijn niet de enige cryptomunten die de afgelopen maanden flinke dalingen hebben doorgemaakt. De Bitcoin (BTC) koers bevindt zich al meer dan zes maanden in een neerwaartse spiraal, wat altcoins in zijn val heeft meegesleept. Memecoins zijn echter extra gevoelig voor korte termijnhype. In zowel maart als mei van dit jaar schoten veel van deze munten razendsnel omhoog, om daarna net zo snel weer te kelderen. 

Of de grootste memecoins ooit hun vorige pieken zullen bereiken, blijft onzeker. Toch zijn veel van deze tokens uitgegroeid tot gevestigde spelers met miljarden dollars aan marktkapitalisatie. In een nieuwe bullmarkt zouden deze munten dan ook weer sterk kunnen opveren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Donald Trump lanceert cryptoproject met eigen token: Wat je moet weten
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten